Araştırma ve ödevleriniz için her türlü kaynağı ve dokümanı En Geniş Araştırma ve Ödev Sitesi: www.arsivbelge.com ile bulabilir ve İsterseniz siz de kendi belge ve çalışmalarınızı gönderebilirsiniz!
Her türlü ödev ve dokümanı
www.arsivbelge.com ile kolayca bulabilirsiniz!

Araştırmalarınız için Arama Yapın:


Araştırmalarınız için Arama Yapın:

  
                    

Animasyon ve Animasyon Bölümü Hakkında
www.arsivbelge.com
Animasyon ve Animasyon Bölümü Hakkında dokümanıyla ilgili bilgi için yazıyı inceleyebilirsiniz. Binlerce kaynak ve araştırmanın yer aldığı www.arsivbelge.com sitemizden ücretsiz yararlanabilirsiniz.
Animasyon ve Animasyon Bölümü Hakkında başlıklı doküman hakkında bilgi yazının devamında...
Ödev ve Araştırmalarınız için binlerce dokümanı www.arsivbelge.com sitesinde kolayca bulabilirsiniz.

Animasyon Nedir?

Animasyon, bir çok resim ve grafiğin senaryolar içerisinde hareketlendirilmesidir. Hareketlendirme işlemi bir kaç değişik yol ile gerçekleştirilebilir. En yaygın hareketlendirme yöntemi senaryolar arasında geçişler sağlanarak gerçekleştirilen hareketlendirmedir.

Bu hareketlendirme işlemi, çoğu animasyon programında sahneler peş peşe getirilerek oluşturulur. Örneğin uçan bir kuşa ait her hareket bir sahne içerisinde yer almakta ve animasyon farz edelim toplam on adet sahneden oluşuyorsa bu sahnelerin arda arda getirilmesi ile kanat çırpan bir kuş animasyonu oluşturulur.

Yıllar boyu grafikler (resimler) üzerinde hep bir türlü bir hareketlilik gerçekleştirilmiştir. Bu hareketlendirme mantığını, en çok çizgi film yapımcıları kullanmıştır. Aslında televizyonda izlediğimiz veya video cihazına taktığımız filmlerin genel mantığı da budur. Birbiri ardına eklenmiş milyonlarca resim ve ses montajlardan ibarettir.

Son yıllarda, bilgisayarda tasarlanmış filmlerde ve oyunlarda benzeri görülmemiş bir büyüme gördük. Animasyon ve dijital efektler yaratıcı ve teknik çabanın en yoğun kullanıldığı en zorlu ve en hızlı gelişen alanlardan birisidir. Matematik, fizik ve yazılım mühendisliği ile kodlanarak kullanılan her yeni yazılım ve sürüm bu yönde sanatsal becerilerini sahneye koyarak bilgisayar teknolojisinin sınırlarını zorluyor.

Animasyon Bölümü Hakkında Bilgi

Özellikle Türkiye’de son dönemlerde animasyon alanına çok büyük yatırımlar yapılıyor, ancak bu alanda yeterli olan sanatçı sayısı az. TRT çocuk kanalı açtığından beri pek çok çizgi film ve animasyon projelerine ihtiyaç duyuluyor. Bunun yanı sıra özel kanallar da bu alanda diziler üretilmesi için kaynak ayırmış durumda. Çok acil olarak animasyon alanında uzmanlara ihtiyaç var. Aşağıdaki ödüllü animasyon çalışması bir Türk animasyon öğrencisi tarafından yapılmıştır.

Türkiye’de animasyon bölümüne öğrenciler yetenek sınavı adı verilen bir sınavla kabul edilmektedir. Yetenek sınavları her üniversitenin kendi büyesinde gerçekleşiyor. Yetenek sınavlarına girmek için LYS’ye girmeye gerek kalmadan sadece YGS’den baraj veya üzerinde puanı geçmiş olmak yeterli oluyor. Yetenek sınavlarının nasıl olduğu ile ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Başarılı sanatçılar yeteneklerini ve bilgisayar programlarındaki ustalıklarını kullanarak sanat eseri niteliğinde animasyon filmleri yapıyorlar. Bu alanda başarı sağlayabilmek için öğrenci, iyi derecede animasyon bilgisi, yaratıcı ve teknik açıdan gelişmiş bilgi ve becerilere sahip olması için iyi bir eğitim almalıdır.

Peki, animasyon eğitimi nasıldır?

Hareket yanılsaması yaratmak ve birden fazla görüntü üretmenin teknikleri öğretilir. Bunun öğrencinin öğrencilik döneminde filmler, televizyon reklamları ,TV ve video oyunları üretmek üzerine hayali projeler üretmesi gerekli.

Ayrıca öğrenciler bu alanda uzmanlaşmak istiyorlarsa, öncelikle 2D animasyon, 3D model alma animasyon veya bilgisayar tarafından oluşturulan görüntüler için geliştirilen (CGI) dijital animasyon programlamasını çok iyi bilmeleri gerekmektedir. Bu yazılım Steven Spielberg’ün 1990′ların başlarında çektiği ünlü ve kült filmi Jurassic Park’ta kullanılmıştı.

Eğitim süresince öğrencilerin kendi dünyasındaki saklı cevherleri ortaya çıkarmalı, düşündüklerini hayata geçirmek için fırsat sağlayıp, çizim, karakter animasyon, grafik ve video üretimi, storyboard teknikleri ve baştan sona tüm animasyon üretim süreci hakkında bilgi edinmeliler.

Bilgisayar animasyon eğitimlerine katılan öğrenciler, bu alanda gerekli olan tüm yaratıcı ve teknik süreçleri kavramalı, böylece çizim yeteneklerini geliştirmenin yanında matematik ve programlama becerilerini de geliştirmeliler. Bu sürecin sonunda yeteneklerinin ve elde ettikleri donanımın ne kadar değerli olduğunun farkına varacaklardır.

Animasyon eğitimini almanın en büyük faydalarından biri de resim, tasarım ve çizimde tercih edilen en popüler seçeneklerden biri olması.

Herkesin zevkine ve yeteneklerine göre bu alanda ihtiyaçlarını karşılaması için üniversitelerde eğitimler verilmektedir. Ve yine bu alanda gerekli yazılımların, programların, filmlerin ve bilgisayar oyunlarının tasarımlarının son yıllarda giderek daha popüler hale gelecek olmasını göz önünde bulundurarak profesyonel bir eğitim almak istiyorsanız, tercihlerinizi ne yönde yapacağınızı iyi belirlemeniz gerekmektedir.


Ekleyen:Ümit SERT
Kaynak:(Alıntıdır)
Aradığınız Dokümanı Bulamadıysanız, Farklı Araştırmalar Yapmak İstiyorsanız Site İçi Arama Yapabilirsiniz!

Ödev ve Araştırmalarınız için www.arsivbelge.com Sitesinde Kaynak Arayın:

Ödev ve Araştırmalarınız için Arama Yapın:
     
Çalışmalarınız ve ödevleriniz için her türlü kaynak ve dokümanı En Geniş Araştırma ve Ödev Sitesi: www.arsivbelge.com ile kolayca bulabilirsiniz!
          Tanıtım Yazıları
      
Türkçe İtalyanca ve Almanca Cümle Çevirisi İçin Birimçevir Sitesi

Esenyurt, Beylikdüzü ve Kartal Bölgelerinde Satılık Daire İlanları

Belge Çevirisi

Siz de Tanıtım Yazısı Yayınlamak İçin Tıklayın

Diğer Dökümanlarımızı görmek için: www.arsivbelge.com tıklayın.          

Siz de Yorum Yapmak İstiyorsanız Sayfanın Altındaki Formu Kullanarak Yorum Yazabilirsiniz!

Yorum Yaz          
Öncelikle Yandaki İşlemin Sonucunu Yazın: İşlemin Sonucunu Kutucuğa Yazınız!
Ad Soyad:
          
Yorumunuz site yönetimi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır!