Araştırma ve ödevleriniz için her türlü kaynağı ve dokümanı En Geniş Araştırma ve Ödev Sitesi: www.arsivbelge.com ile bulabilir ve İsterseniz siz de kendi belge ve çalışmalarınızı gönderebilirsiniz!
Her türlü ödev ve dokümanı
www.arsivbelge.com ile kolayca bulabilirsiniz!

Araştırmalarınız için Arama Yapın:


Araştırmalarınız için Arama Yapın:

  
                    

Kriz Ortamında Düzenleme ( Bankacılık Sektörü )
www.arsivbelge.com
Kriz Ortamında Düzenleme ( Bankacılık Sektörü ) dokümanıyla ilgili bilgi için yazıyı inceleyebilirsiniz. Binlerce kaynak ve araştırmanın yer aldığı www.arsivbelge.com sitemizden ücretsiz yararlanabilirsiniz.
Kriz Ortamında Düzenleme ( Bankacılık Sektörü ) başlıklı doküman hakkında bilgi yazının devamında...
Ödev ve Araştırmalarınız için binlerce dokümanı www.arsivbelge.com sitesinde kolayca bulabilirsiniz.

Kriz Ortamında Düzenleme ( Makale )

Derleme 

Finansal Düzenlemelere İlişkin Prensipler:

“Dinamik Portföy Yaklaşımı" 

Joseph E. Stiglitz

 

Türkiye Bankalar Birliği

Bankacılık ve Araştırma Grubu


Finansal Düzenlemelere İlişkin Prensipler: “Dinamik Portföy Yaklaşımı”

Joseph E. Stiglitz

 

1997-99 yıllarında yaşanan global finansal krizlerin nedenlerini tartışan ekonomistler, kısmen yetersiz yasal düzenlemelere bağlı olarak mali bünyeleri zayıflayan finansal kurumların krizlerin temel faktörü olduğu yönünde görüş birliğine varmışlardır. Aynı zamanda birçok gelişmekte olan ülke ise aşırı denetim ve düzenlemelere tabi olan finansal sistemlere ilişkin problemlerle mücadele etmektedir Bunlardan birisi, yeniliklere ve yeni girişimcilere kredi aktarımının kısıtlanması, diğeri ise sağlam mali bünyeli firmaların büyümesinin engellenmesidir. Özellikle pek çok ülkede, verimli olmayan ve kimi zaman gerçek amacını tehlikeye sokan sermaye yeterlilik standartlarına uyulmasına itibar edilmektedir. Bu makalede yazar finansal sistemlerin, dinamik portföy yaklaşımı kullanılmak suretiyle, başarılı bir şekilde yeniden yapılandırılabileceğini öne sürmektedir. Bu yöntem, finansal kurumların sadece taşıdıkları risklerini değil aynı zamanda bu riskleri yönetebilme yeterliliklerini etkileyecek teşvik ve kısıtlamaların bir arada uygun yönetimidir. Makalede, finansal düzenlemelere ilişkin genel prensipler ele alınmakta ve 1997 yılında Doğu Asya’da yaşanan krize benzer finansal bir krizle ile karşı karşıya gelindiğinde ya da daha liberal bir ekonomiye geçiş sürecinde ortaya çıkan problemlerle mücadelede dinamik portföy yaklaşımının ülkelere ne şekilde yardımcı olacağı anlatılmaktadır.

1997-99 yıllarında yaşanan global finansal kriz dramatik olduğu kadar aynı zamanda son yirmi beş yılda piyasa ekonomilerini sarsan bulaşıcı krizler arasında en yenisidir. Yapılan bir hesaba göre hemen hemen yüz ülkede söz konusu dönem boyunca ciddi bir döviz ya da finansal kriz yaşanmış ve bunun kamu bütçesi ve büyüme üzerindeki ters yönlü etkileri görülmüştür. Verilen örneklere ilişkin için net bir açıklama yapmak gerekirse; yetersiz yasal düzenlemelere bağlı olarak mali bünyeleri zayıflayan finansal kurumların krizlere yol açan temel faktör olduğuna dair görüş birliği oluşmuştur. Deregülasyon yönünde büyük isteklilik gösterilmesinin ardından, politika yapıcılar en başarılı ekonomilerdeki güçlü finansal düzenlemeler geleneğinin nedenini şimdi takdir etmektedirler. ABD’de finansal düzenlemelerin temeli 1863 yılına kadar uzanmaktadır. Amerikan İç Savaşı’nın ortalarında, güçlü bir bankacılık sisteminin yeni bir ulusal ekonominin oluşturulmasının esasını oluşturduğu ve böyle bir sistem için güçlü ulusal düzenlemelere ihtiyaç duyulacağı görüşü ortaya çıkmıştır. Düzenlemelerdeki en son yanılsama, 1981 tarihinde başlayan ve tasarruflar ile kredilerin çözülmesine yol açan deregülasyon çabalarıdır. Kriz oldukça ciddi sonuçlar doğurmuştur. Öyle ki Amerikan ekonomisi neredeyse 10 yıla yakın bir süre toparlanamamıştır.

Diğer yandan gelişmekte olan ülkeler tam tersi bir problemle uğraşmaktadırlar: Bu da aşırı düzenlemelere tabi finansal sistemlerin yeniliklere ve yeni girişimcilere kredi aktarılmasını ve hatta sağlam bünyeli firmaların büyümesini engellediği görüşüdür. Doğu Asya’da yaşanan finansal krizden çıkarılan sonuçlardan birisi de finansal sektörü etkileyen reformlara ihtiyatlı yaklaşılması ve bu reformların ülkeleri daha güç bir durumlara düşürebileceğinin bilincinde olunması gerektiğidir.

Ekleyen:Ümit SERT
Kaynak:(Alıntıdır)
Aradığınız Dokümanı Bulamadıysanız, Farklı Araştırmalar Yapmak İstiyorsanız Site İçi Arama Yapabilirsiniz!

Ödev ve Araştırmalarınız için www.arsivbelge.com Sitesinde Kaynak Arayın:

Ödev ve Araştırmalarınız için Arama Yapın:
     Benzer Dokümanları İnceleyin
Bankacılık Staj Dosyası Hazırlama(5417)

Kriz Yönetim Planı(5388)

1929 Dünya Ekonomik Krizi(5387)

Kriz Yönetiminde Yaratıcı Çözümler ve Proaktif Yaklaşım Yöntemi(5368)

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü(5367)

          Tanıtım Yazıları
      
Türkçe İtalyanca ve Almanca Cümle Çevirisi İçin Birimçevir Sitesi

Esenyurt, Beylikdüzü ve Kartal Bölgelerinde Satılık Daire İlanları

Belge Çevirisi

Siz de Tanıtım Yazısı Yayınlamak İçin Tıklayın

Diğer Dökümanlarımızı görmek için: www.arsivbelge.com tıklayın.          

Siz de Yorum Yapmak İstiyorsanız Sayfanın Altındaki Formu Kullanarak Yorum Yazabilirsiniz!

Yorum Yaz          
Öncelikle Yandaki İşlemin Sonucunu Yazın: İşlemin Sonucunu Kutucuğa Yazınız!
Ad Soyad:
          
Yorumunuz site yönetimi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır!