Araştırma ve ödevleriniz için her türlü kaynağı ve dokümanı En Geniş Araştırma ve Ödev Sitesi: www.arsivbelge.com ile bulabilir ve İsterseniz siz de kendi belge ve çalışmalarınızı gönderebilirsiniz!
Her türlü ödev ve dokümanı
www.arsivbelge.com ile kolayca bulabilirsiniz!

Araştırmalarınız için Arama Yapın:


Araştırmalarınız için Arama Yapın:

  
                    

Titreşim Nedir ve Nasıl Oluşur?
www.arsivbelge.com
Titreşim Nedir ve Nasıl Oluşur? dokümanıyla ilgili bilgi için yazıyı inceleyebilirsiniz. Binlerce kaynak ve araştırmanın yer aldığı www.arsivbelge.com sitemizden ücretsiz yararlanabilirsiniz.
Titreşim Nedir ve Nasıl Oluşur? başlıklı doküman hakkında bilgi yazının devamında...
Ödev ve Araştırmalarınız için binlerce dokümanı www.arsivbelge.com sitesinde kolayca bulabilirsiniz.

Titreşim Nedir ve Nasıl Oluşur?

Cisimlerde oluşan ve gözle algılanması zor olan ileri geri, sağa sola ya da değişik yönde karşılıklı düzenli devinim. Zarlar, sarkaç, gitar gibi telli müzik aletlerindeki teller, ses ve elektrikte bu türden düzenli devinim söz konusudur. Yan yana duran iki ya da daha çok noktanın birbirini izleyen titreşimleri dalgaları oluşturabilir. Bir saniyedeki titreşim sayısı frekansı verir.

Fizik Terimi Olarak Titreşim hareketi: Bir cismin üzerine etkiyen kuvvet cismi denge konumundan uzaklaştırırsa , cisim denge konumuna geri gelmek ister. Cismin denge konumu etrafında tekrarlı ileri geri hareketine titreşim hareketi denir.

Titreşim Nasıl Oluşur?

Titreşimde bir denge noktası mevcuttur, bu denge çevresinde mekanik salınımlar meydana geldiğinde titreşim ortaya çıkmaktadır. Periyodik yolda titreşimde farklılıklar meydana gelebilir. Titreşimin periyodik ya da değişken olma durumu söz konusudur. Örneğin bir sarkacın hareketleri periyodik titreşim oluştururken, taşlı bir yolda bir otomobilin ilerlemesi ise değişken titreşim meydana getirmektedir. Bilimsel anlamda ses titreşimleri birçok icadın yapılmasına zemin hazırlamıştır. Bu icatlardaki amaç uzakta bulunan insanları bir şekilde yakınlaştırmaya çalışmaktır. Bu sayede televizyon, telefon, radyo gibi teknolojik gelişmelere kaydedilmiştir. İletişim araçları sesi alan, sesi ileten ve sesi hem alan hem ileten iletişim araçları olmak üzere üçe ayrılır. Telefon, telsiz gibi iletişim araçları sesi hem alan hem ileten iletişim araçlarına örnek gösterilebilir.

 

Ekleyen:Ümit SERT
Kaynak:(Alıntıdır)
Aradığınız Dokümanı Bulamadıysanız, Farklı Araştırmalar Yapmak İstiyorsanız Site İçi Arama Yapabilirsiniz!

Ödev ve Araştırmalarınız için www.arsivbelge.com Sitesinde Kaynak Arayın:

Ödev ve Araştırmalarınız için Arama Yapın:
     
Çalışmalarınız ve ödevleriniz için her türlü kaynak ve dokümanı En Geniş Araştırma ve Ödev Sitesi: www.arsivbelge.com ile kolayca bulabilirsiniz!
          Tanıtım Yazıları
      
Türkçe İtalyanca ve Almanca Cümle Çevirisi İçin Birimçevir Sitesi

Esenyurt, Beylikdüzü ve Kartal Bölgelerinde Satılık Daire İlanları

Belge Çevirisi

Siz de Tanıtım Yazısı Yayınlamak İçin Tıklayın

Diğer Dökümanlarımızı görmek için: www.arsivbelge.com tıklayın.          

Siz de Yorum Yapmak İstiyorsanız Sayfanın Altındaki Formu Kullanarak Yorum Yazabilirsiniz!

Yorum Yaz          
Öncelikle Yandaki İşlemin Sonucunu Yazın: İşlemin Sonucunu Kutucuğa Yazınız!
Ad Soyad:
          
Yorumunuz site yönetimi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır!