Araştırma ve ödevleriniz için her türlü kaynağı ve dokümanı En Geniş Araştırma ve Ödev Sitesi: www.arsivbelge.com ile bulabilir ve İsterseniz siz de kendi belge ve çalışmalarınızı gönderebilirsiniz!
Her türlü ödev ve dokümanı
www.arsivbelge.com ile kolayca bulabilirsiniz!

Araştırmalarınız için Arama Yapın:


Araştırmalarınız için Arama Yapın:

  
                    

Yeni Doğan Bebeğin Doğum Sonrası İşlemleri
www.arsivbelge.com
Yeni Doğan Bebeğin Doğum Sonrası İşlemleri dokümanıyla ilgili bilgi için yazıyı inceleyebilirsiniz. Binlerce kaynak ve araştırmanın yer aldığı www.arsivbelge.com sitemizden ücretsiz yararlanabilirsiniz.
Yeni Doğan Bebeğin Doğum Sonrası İşlemleri başlıklı doküman hakkında bilgi yazının devamında...
Ödev ve Araştırmalarınız için binlerce dokümanı www.arsivbelge.com sitesinde kolayca bulabilirsiniz.

Yeni Doğan Bebeğin Doğum Sonrası Yapılması Gereken İşlemleri

Yeni doğan çocuklar için ilk ve öncelikli yapılması gereken işlem Kimlik çıkarma işlemidir. Yeni doğan bebeğin kimliği nasıl çıkarılır? Hangi evraklar gerekir?

İlk olarak doğumun gerçekleştiği hastane tarafından sizlere yasal işlemleri yapabilmeniz için 3-4 nüsha Doğum Belgesi istemelisiniz.

Yeni doğan bebek kimlik çıkarma evrakları nelerdir?

Yeni doğan çocuğun kimliğini çıkarmak için gerekli evraklar aşağıdaki gibidir. Bulunduğunuz ilde size yakın olan Nüfus Müdürlüğüne belirtilen evraklar ile başvuruda bulunarak Nüfus Cüzdanı çıkarma işlemlerini gerçekleştirebilir siniz.

  • Anne ve Baba Nüfus cüzdanı,
  • Doğum Belgesi

Yeni doğan bebeğe kimlik çıkarma ücreti ne kadar?

Yenidoğan bebek kimlik çıkarma ücreti ne kadar? diye soracak olursanız bunun için 8 TL ücret ödemeniz gerekmektedir. Nüfus Müdürlüğüne yapılan başvuru sonrası bebeğiniz kütüğüne kayıt yapılarak, TC Kimlik numarası olan Nüfus cüzdanını hemen başvuru yaptığınız anda bir kaç imza işleminden sonra alabilir siniz.

Yeni doğan bebeğin kimliğini kimler çıkarabilir?

Doğum sonrası Anne, Baba, Dede, Babaanne, Anneanne, Vasi, Kayyım ,18 yaşını dolduran diğer kardeşler yada çocuk kiminle kalıyor ise bu kişi yeni doğan bebeğin Nüfus Kütüğüne işlenmesi konusunda sorumluluk sahibidir.

Doğum Belgesi olmadan yeni doğan bebeğe kimlik çıkar mı?

Evde doğum yapılması halinde Doğum Belgesi temin edilemeyeceğinden Nüfus Müdürlüğüne sözlü olarak başvuru yapılması halinde kütüğünüze kayıt yaparak Nüfus cüzdanı çıkarma işlemlerini gerçekleştirebilir siniz.

Yeni doğan bebeğe kaç gün içinde Kimlik çıkarılması gerekir?

Yeni doğan bebeğin Türkiye içinde doğduğu tarihten itibaren 30 gün içerisinde Nüfus Müdürlüklerine kaydının yapılması gerekmektedir.Yurt dışında ise bu süre 60 gün olarak Başkonsolosluğa bildirilmesi gerekmektedir.

Yeni doğan bebeğe en fazla kaç isim verilebilir?

Yeni doğan bebek için Soyadı Nizamnamesinde ilgili madde gereği bebeğinize en fazla iki isim verebilir misiniz. İki ismin dışında daha fazla isim verilemez. Verilecek isimlerde herhangi bir kısaltma yapılmadan tam hali ile belirtilmesi gerekmektedir.

Yeni doğan bebeğe verdiğim ismi değiştirebilir miyim?

Yeni doğan çocuğunuza vermiş olduğunuz isimden vaz geçerek farklı bir isim ile değiştirme işlemi Nüfus Müdürlükleri aracılığı ile yapılamaz. Bu işlem için 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu gereği Mahkeme tarafından isim düzelme işlemi yapılabilir.

Yeni doğan bebeği yasal sürede bildirim yapmazsam cezası var mı?

Yurt içinde gerçekleşen doğumlarda 30 gün, yurt dışı doğumlarda ise Başkonsolosluklara 60 gün içinde bildirim yapılması gerekmekte olup bu süre içinde yapılmayan bildirimlerde cezai yaptırım uygulanır.

Nikahsız doğan çocuğa kimlik nasıl çıkarılır?

Evlilik dışı çocuğun nüfus kaydı, doğmuş olan çocuk için Nüfus kütüğünde annenin hanesine bekarlık soyadı ile ve anne tarafından bildirilecek Baba adı ile kayıt yapılmaktadır. Evlilik dışı doğan çocuğun baba tarafından tanınması durumunda yani babalık hüküm kararı çıkması durumunda yeni doğan çocuk Nüfus kütüğünde babanın soyadı ile taşınmakta olup, annenin soybağı ile bağlantı kurulmaktadır.

Yabancı eş ile evlilik dışı çocuk Baba kütüğüne nasıl alınır?

Yabancı bir bayan ile evlilik dışı doğan çocuğun erkeğin aile kütüğüne kayıt edilebilmesi için, bebeğin doğum tarihi itibariyle başka bir erkek ile soybağı olmadığını gösteren yabancı annenin medeni durumunu gösteren belge ibraz etmesi durumunda işleme alınmaktadır.

Yeni doğan bebek sgk kaydı nasıl yapılır?

Yeni doğan bebeğin sgk kaydı yada diğer bir ifadeyle sağlık hak sahipliği için Sgk’ ya giderek işlem yapmasına gerek bulunmamaktadır. Eskiden Sgk’lı anne yada babanın yeni doğan bebeğin sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi için Sgk’ ya başvuru yapması gerekiyordu. Yapılan düzenleme ile Nüfus Müdürlüklerine giderek nüfus cüzdanı çıkarılması sonrası sağlık hak sahipliği aktivasyonu otomatik olarak gerçekleştirilmekte olup yeni doğan bebek kayıt işlemleri konusunda herhangi bir işlem yapılmasına gerek yoktur.

Yeni doğan bebeğin kimliğinde din alanı boş bırakılabilir mi?

4721 sayılı medeni kanun gereği çocuğun din eğitimi alması baba ve annenin sorumluluğunda olup, eğer baba ve anne yeni doğan çocuğun kimliğinde din alanının boş olmasını talep ederse bu alan boş bırakılabilir.

Yurt dışında doğan bebeği nüfus kütüğüne nasıl kayıt ettiririm?

Yurt dışında doğan bebeğin nüfus kütüğüne kayıt yaptırabilmek için hangi ülkede iseniz size en yakın olan Türk Başkonsolosluğuna, eğer bulunduğu dönemde Türkiye’ de ise Nüfus Müdürlüklerine başvurması gerekmektedir.

Yabancı Ülkede doğan bebeklerde doğum yeri neresi yazılır?

Doğum yabancı ülkede gerçekleşen bebeklerin kimlik çıkarma işlemlerinde doğum yeri alanına doğumun gerçekleştiği yer ve Ülke adı belirtilir ve Aile kütüğüne bu şekilde kayıt edilir.

7 yaşından büyük çocuk aile kütüğüne nasıl kayıt edilir?

Kimlik çıkarılması yapılmayan 7 yaşına gelen çocuğun Aile kütüğüne kayıt işlemlerinde çocuğun 72 ayı en az 1 gün geçmiş olacak ve 18 ayını doldurmamış olacak çocuk Nüfus Müdürlüğüne yaş tespiti yapılabilmesi için gelmesi zorunludur.

Nüfus cüzdanına fotoğraf ne zaman yapıştırılır?

Bu konuda talep yapılmadığı sürece 15 yaşın altında olanların nüfus cüzdanına resim yapıştırılmaz. Fakat 15 yaşın doldurulması sonrası talep edilirse resimli nüfus cüzdanı çıkarılabilir.

Yeni doğan çocuğun kimliğinde bilinmesi gerekenler?

  • Yeni doğan bebeğin Din alanı ailenin isteğine 4721 sayılı Türk Medeni Kanun gereği din eğitimi ailesi tarafından verildiği için Anne ve Babanın isteğine göre Din alanı boş bırakılabilir.
  • Doğum sonrası tutanaklara ilçe adı belirtildiğinde kimlikte doğumun gerçekleştiği ilçe adı yazılır, fakat Büyükşehirler’ de Merkez ilçe var ise bu takdirde doğum yeri alanına İl bilgisi yazılır. Doğum yeri alanında köy adı yazanlarda değişiklik yapılmaz fakat ailenin talebi doğrultusunda İlçe olarak düzeltilebilir.
  • Yurt dışında gerçekleşen doğumlarda, doğumun gerçekleştiği yer ve Ülke adı olarak yazılır.
  • Eşlerden biri yabancı ise çocuğa verilecek isim biri Türkçe diğer yabancı olmak üzere çift isim verilebilir.

kaynak: kucukpara.com


Ekleyen:Ümit SERT
Kaynak:(Alıntıdır)
Aradığınız Dokümanı Bulamadıysanız, Farklı Araştırmalar Yapmak İstiyorsanız Site İçi Arama Yapabilirsiniz!

Ödev ve Araştırmalarınız için www.arsivbelge.com Sitesinde Kaynak Arayın:

Ödev ve Araştırmalarınız için Arama Yapın:
     Benzer Dokümanları İnceleyin
Eski ve Yeni Ölçü Aletleri(5376)

Doğum Sonrası Aile Planlaması(5366)

Yenidoğan Sünneti Hakkında Bilgiler(5356)

          Tanıtım Yazıları
      
Türkçe İtalyanca ve Almanca Cümle Çevirisi İçin Birimçevir Sitesi

Esenyurt, Beylikdüzü ve Kartal Bölgelerinde Satılık Daire İlanları

Belge Çevirisi

Siz de Tanıtım Yazısı Yayınlamak İçin Tıklayın

Diğer Dökümanlarımızı görmek için: www.arsivbelge.com tıklayın.          

Siz de Yorum Yapmak İstiyorsanız Sayfanın Altındaki Formu Kullanarak Yorum Yazabilirsiniz!

Yorum Yaz          
Öncelikle Yandaki İşlemin Sonucunu Yazın: İşlemin Sonucunu Kutucuğa Yazınız!
Ad Soyad:
          
Yorumunuz site yönetimi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır!