Araştırma ve ödevleriniz için her türlü kaynağı ve dokümanı En Geniş Araştırma ve Ödev Sitesi: www.arsivbelge.com ile bulabilir ve İsterseniz siz de kendi belge ve çalışmalarınızı gönderebilirsiniz!
Her türlü ödev ve dokümanı
www.arsivbelge.com ile kolayca bulabilirsiniz!

Araştırmalarınız için Arama Yapın:


Araştırmalarınız için Arama Yapın:

  
                    

Stephen Hawking Kimdir?
www.arsivbelge.com
Stephen Hawking Kimdir? dokümanıyla ilgili bilgi için yazıyı inceleyebilirsiniz. Binlerce kaynak ve araştırmanın yer aldığı www.arsivbelge.com sitemizden ücretsiz yararlanabilirsiniz.
Stephen Hawking Kimdir? başlıklı doküman hakkında bilgi yazının devamında...
Ödev ve Araştırmalarınız için binlerce dokümanı www.arsivbelge.com sitesinde kolayca bulabilirsiniz.

Stephen Hawking Kimdir?

8 Ocak 1942 tarihinde İngiltere‘nin Oxford şehrinde, biyoloji uzmanı olan Frank Hawking ve Isobel Hawking‘in çocukları olarak dünyaya geldi.

Stephen Hawking 8 yaşındayken ailesiyle birlikte Londra'nın yaklaşık 20 mil kuzeyinde bulunan St. Albans'a taşındı. 11 yaşındayken St. Albans Okulu'na ve ardından Oxford Üniversitesi Koleji'ne gitti.

Hawking, babasının tıp okuması konusunda ısrar etmesine rağmen, Matematik eğitimi almak istedi. Matematik Bölümü, okuduğu kolejde mevcut değildi, bu yüzden onun yerine Fizik Bölümüne geçti. Üç sene sonra Doğal Bilimler alanında birinci sınıf onur derecesi aldı.

1962 senesinde Oxford University’den mezun olan ve astronomi dalında incelemeler yapmak için okulda kalan Hawking daha sonra, incelemeden çok teori geliştirmeye ilgi duyduğunu farketti. Bunun ardından okuldan ayrılarak Cambridge, Trinity Hall‘a geçen Hawking, burada teorik astronomi ve kozmoloji çalışmalarına başladı.

Cambrige’e geldiği sıralarda, bir motor nöron hastalığı olan ve tedavisi olmayan Amyotrofik Lateral Skleroz’a yakalandı. Stephen Hawking'e 21. doğum gününden kısa bir süre sonra ALS teşhis kondu. Cambridge’deki ilk iki yılında çok zorluk çekmeyen Hawking, hastalığının ilerlemesinin ardından akademik danışmanı Dennis William Sciama‘nın da yardımıyla çalışmalarına devam ederek doktorası için çalışmaya başladı. Bu dönemde çok yakında ölebileceği fikriyle yaşayan ve kendi için neden doktora yaptığını sorgulayan Hawking, daha sonra yaptığı açıklamalarda, 1965 senesinde bir dil öğrencisi olan Jane Wilde ile yaptığı evliliğin, yaşamında bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. 1985 senesinden bu yana sesini de kaybeden Hawking, kendini tekerlekli sandalyesindeki, yazıları sese dönüştürebilen bilgisayarı vasıtasıyla iletişim kurmaya başladı.

Özel Hayatı:

         

      Wilde – Hawking çifti 1965'te evlendi. 1991'de boşandı.                                Elaine Mason - Hawking çifti 1995'te evlendi. 2006'da boşandı. 

Yaptıkları evlilikten 3 çocukları olan Wilde – Hawking çifti, 1991 tarihinde Stephen Hawking'in hızlı artan şöhreti yüzünden sorunlar yaşamaya başladı. Hawking’in hastalığının çok ilerlemiş olmasının zorlukları ve Hawking’in tekerlekli sandalyesindeki konuşan bilgisayarın tasarımcısı David Mason‘un karısı ile yasak aşk yaşaması sorunları çok büyüttü.

Tekerlekli sandalyesindeki konuşan bilgisayarın yapımcısı olan David Mason'un karısı Elaine Mason, hastalığı nedeniyle hareket edemeyen Stephen Hawking'in bakıcılığını yapıyordu ve Stephen Hawking'in eşine evde yardım ediyordu. Hawking'in Elaine Mason ile yaşadığı ilişki ortaya çıkınca evlilikleri böylece noktalandı. Daha sonra 1995 senesinde evlenen Mason – Hawking çifti, Ekim 2006‘da boşandı.

 

Stephen Hawking'in özel yaşamında çok çapkın olduğu ve bu nedenle evliliklerinde problem yaşadığı haberlere konu edilmiştir.

Akademik Çalışmaları ve Başarıları:

Kara deliklerle ilgili teorileri ve kuantum fiziği alanındaki çalışmalarıyla, günümüzde yaşayan, en tanınan bilim adamı olarak kabul edilen Hawking’in kitapları, 40 dile çevrildi.

Hawking, evreni yöneten temel yasalar üzerine yoğunlaştı. Roger Penrose ile Einstein'ın Görelilik Teorisinin genelde mekân ve zamanı ima ettiğini, Big Bang'te bir başlangıç olsa da kara deliklerin evrene son vereceğini savundu.

Profesör Stephen Hawking'in on iki onursal derecesi vardır. 1982 yılında CBE ödülüne layık görüldü. Birçok ödül, madalya ve nişan sahibidir. Royal Society'nin  ve ABD Ulusal Bilimler Akademisinin bir üyesidir.

2007 yılında 65. doğumgününü kutlayan Hawking, bir havacılık şirketin sponsorluğunda uzaya seyahat etmek istediğinin haberini verdi.

2017’de 75. doğum günü etkinlikleri kapsamında BBC’ye konuşan Hawking, dünyanın Venüs gezegenindekine benzer bir sera etkisiyle 250 dereceye kadar ısınabileceği ve gökten sülfürik asit yağabileceği uyarısında bulunurken, benzer senaryolar nedeniyle insanlığın soyunu devam ettirmek için başka bir gezegeni kolonileştirmesinin zorunlu olduğunu söyledi.

Ayrıca Stephen Hawking sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Geri dönülmez noktanın çok yakınındayız. Trump’ın bu adımı bu noktayı aşmamızı sağlayabilir. Bu durumda dünyaya önleyebileceğimiz bir zarar vermiş oluruz ve doğal yaşamı hem kendimiz hem de çocuklarımız için tehlikeye atarız”

Stephen Hawking'in üç çocuğu ve üç torunu vardır. Ayrıca ömrünün sonuna kadar teorik fizik üzerine araştırmalarına devam etmiştir. 14 Mart 2018 tarihinde 76 yaşında vefat etmiştir.

Önemli Eserleri

  • Zamanın Kısa Tarihi
  • Ceviz Kabuğundaki Evren
  • Büyük Tasarım
  • Kara Delikler ve Bebek Evrenler
  • Herşeyin Teorisi
  • Uzay ve Zamanın Doğası
  • Benim Kısa Tarihim

Ekleyen:Yahya Polatkan
Kaynak:(Alıntıdır)
Aradığınız Dokümanı Bulamadıysanız, Farklı Araştırmalar Yapmak İstiyorsanız Site İçi Arama Yapabilirsiniz!

Ödev ve Araştırmalarınız için www.arsivbelge.com Sitesinde Kaynak Arayın:

Ödev ve Araştırmalarınız için Arama Yapın:
     Benzer Dokümanları İnceleyin
Demet Akalın Kimdir?(5414)

Esra Erol Kimdir?(5407)

Miley Cyrus Kimdir?(5402)

Gizem Karaca Kimdir?(5402)

Esra Harmanda Kimdir?(5399)

          Tanıtım Yazıları
      
Türkçe İtalyanca ve Almanca Cümle Çevirisi İçin Birimçevir Sitesi

Esenyurt, Beylikdüzü ve Kartal Bölgelerinde Satılık Daire İlanları

Belge Çevirisi

Siz de Tanıtım Yazısı Yayınlamak İçin Tıklayın

Diğer Dökümanlarımızı görmek için: www.arsivbelge.com tıklayın.          

Siz de Yorum Yapmak İstiyorsanız Sayfanın Altındaki Formu Kullanarak Yorum Yazabilirsiniz!

Yorum Yaz          
Öncelikle Yandaki İşlemin Sonucunu Yazın: İşlemin Sonucunu Kutucuğa Yazınız!
Ad Soyad:
          
Yorumunuz site yönetimi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır!