Araştırma ve ödevleriniz için her türlü kaynağı ve dokümanı En Geniş Araştırma ve Ödev Sitesi: www.arsivbelge.com ile bulabilir ve İsterseniz siz de kendi belge ve çalışmalarınızı gönderebilirsiniz!
Her türlü ödev ve dokümanı
www.arsivbelge.com ile kolayca bulabilirsiniz!

Araştırmalarınız için Arama Yapın:


Araştırmalarınız için Arama Yapın:

  
                    

E Okul Bilgileri
www.arsivbelge.com
E Okul Bilgileri dokümanıyla ilgili bilgi için yazıyı inceleyebilirsiniz. Binlerce kaynak ve araştırmanın yer aldığı www.arsivbelge.com sitemizden ücretsiz yararlanabilirsiniz.
E Okul Bilgileri başlıklı doküman hakkında bilgi yazının devamında...
Ödev ve Araştırmalarınız için binlerce dokümanı www.arsivbelge.com sitesinde kolayca bulabilirsiniz.

E Okul Bilgileri

E Okuldan Notlara Bakmak için tıklayın...

E Mezun Nedir?

E Mezun; 
Meslek ve teknik eğitim kurumları mezunlarının işgücü piyasasındaki durumunu belirlemek, eğitimle bireye kazandırılan mesleki yeterliliklerin iş hayatı ile uyumunu değerlendirmek, sistemin güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek amacıyla "Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları Mezunlarının İzlenmesi" projesidir.

http://emezun.meb.gov.tr/ adresinden sisteme kaydolarak, işverenlere, hatta mezun arkadaşlarınıza ulaşabilirsiniz.

E-Kütüphane

Milli Eğitim Bakanlığının E-Kütüphane sistemi sayesinde birçok faydalı siteye tek bir adresten giriş sağlayabilirsiniz. Tarih, sanat, arkeoloji, sözlükler, elektronik kitaplar gibi birçok bilgiye tek tıkla erişebilirsiniz.  Sisteme ulaşmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

 E - Kütüphane Giriş

Okul Web Adresleri

Yürütülen program çerçevesinde her okulun bir web sayfası olması hedefleniyor. Bu hedef büyük oranda gerçekleştirilmiş durumda. Siz de hala okulunuzun web adresini bilmiyorsanız Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı listeden okulunuzun web sayfasına ulaşabilirsiniz.

İlk olarak okulunuzun hangi kategoride olduğunu seçmelisiniz. Daha sonra gelecek okul listesi alfabetik sıraya göre hazırlanmıştır. İlinizi bulup okulunuzun web sayfasına giriş yapabilirsiniz.

Bugün İlköğretim Okul kayıtları başladı. Ama birçok veli çocuklarının okul kaydın nerden yapabileceğini bilmiyor. Biz bu belirsizliğe açıklık getirelim dedik. İşte kayıt için kullanacağınız adres:

KAYIT İÇİN TIKLAYIN

Resimde gördüğünüz güvenlik kodunu ve çocuğunuzun TC Kimlik numarasını yazarak giriş yapabilir ve kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Kayıt başvurunuz değerlendirildikten sonra en yakın okula kaydınız tamamlanacaktır.

Dikkat etmeniz gereken önemli bir not: Adrese dayalı kayı sistemine kaydını yaptırmayanların kayıtları işleme alınmayacak. Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra 2008-2009 eğitim yılına sorunsuz bir şekilde başlayabilirsiniz.

2007-2008 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi 25.Ocak.2008/Cuma günü bitiyor. Ve karne zamanı. Eskiden öğretmenler karneleri dolmakalem ile yazarlardı, dolayısıyla karneler daha bir şık idi. Sonra bilgisayarlar çıktı ve karneler yazıcıdan basılmaya başladı ve artık karnelerin kağıdı daha ince idi. Şimdi internet zamanı ve veliler MEB‘in başlattığı e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi ile çocuklarınızın karnesini internetten görebilirsiniz.

Bu öğrenciler için kötü bir haber, artık karnelerden ufak-tefek düzeltmelere son! “Baba bu sene karne vermediler.“, “Karnemi kaybetttim, anne!” gibi sıvışmalara son

e-Okul Giriş Adresleri

e-Okul uygulamasında sisteme iki ayrı giriş bulunmaktadır. Bunlarda birisi veliler için, diğeri ise özğretmenler için özel olarak hazırlanmıştır. Aşağıdaki linkleri kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

Veliler için giriş sayfası :
http://e-okul.meb.gov.tr/IlkOgretim/Veli/IOV00001.aspx

Öğretmenler için giriş sayfası :
http://e-okul.meb.gov.tr/logineOkul.aspx

E Okul Not Giriş Modülü

e-okul da öğrenci not girişleri modülü aktif hale geldi. Devamsızlıklar gibi aktarmaları yapabilirsiniz. e-okul projesi öğretmenlerin öğrencilerinin yazılı sözlü gibi notlarını girdiği ve öğrenci ve velilerin kısaca internetten öğrencinin okuldaki durumunu takip etmesi için ideal bir sitedir, sitedeki e-okul projesi hakkında detaylı bilgiyi anasayfamızdan bulabilirsiniz. Resmi site için http://e-okul.meb.gov.tr adresine ulaşabilirsiniz.

DynED Nedir?

DYNED, Dynamic ve Education (Dinamik ve Eğitim) kelimelerinin bir araya getirilerek yazılmasından oluşmakta ve Dinamik Eğitim anlamına gelmektedir.

Bu program bilgisayar temelli bir eğitim sürecini içerir ve bu güne kadar geliştirilmiş en kaliteli Yabancı Dil Programıdır.

Dyned yıllar süren bir birikimin ve konusunda uzman bir kadronun eseridir. Öğretmenlerin yabancı dil eğitimini daha aktif hale getirebilmek için zaman zaman düşündükleri ve ah keşke şunu da şöyle yapabilseydik diye düşündükleri yeniliklerin hepsi bu programın içerisinde mevcuttur. Bu program en büyük özelliği olan görselliğin yanı sıra işitseldir de. Görsellik, öğrencinin işlenen konuyu içinde bulunulan mevcut koşullardan kolaylıkla anlayabilmesini sağlayan öğeleri içerir. Bu da dili ‘anlamlandırma’ ya ve doğru olarak ‘öğrenmeye’ yol açar.

Klasik sınıf içi eğitimle bilgisayar destekli yabancı dil eğitimini karşılaştırdığımız zaman her öğrencinin karşı karşıya kaldığı bireysel eğitim süreci bilgisayar destekli eğitim ile çok üst seviyelere çıkar. Bunun ana nedeni her öğrenci bir öğretmen diye düşünebileceğimiz bilgisayarın başına geçtiği zaman öğrenci dersin sonuna kadar öğretmeniyle baş başadır ve karşı karşıya kaldığı problem çözme, analiz yapma, sentezleme oranı ve cevap vermek zorunda olduğu soru oranı klasik sınıf içi eğitimiyle karşılaştırıldığında fark açık olarak görülebilecektir.

 

e-Okul Nedir?

e-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içerir.

e-Okulun Kapsamı
* Şu anda e-Okul modülüne tüm resmi ve özel ilköğretim okulları, anaokulları ve özel eğitim okulları giriş yapmaktadır. İleride ortaöğretim kurumlarının da sisteme dahil edilmesi düşünülmektedir.

e-Okulda Neredeyiz?
* Şu an itibariyle öğrencinin okula kaydı, dosya bilgilerinin ve resminin sisteme işlenmesi, nakil alma ve nakil verme işlemleri, devamsızlık girişi ve devamsızlık takibi, okulun ders programının, okutulacak derslerin ve dersi okutacak öğretmenlerin bilgilerinin işlenmesi, sınav tarihleri ve gelişim raporu işlemleri e-okul sistemi üzerinden yapılabilmektedir.

e-Okulda Neler Olacak?
* Kısa vadede öğrencilerin sınav ve projelerden aldıkları notların sisteme işlenmesi, öğrenciye karne, takdir, teşekkür gibi belgelerin verilmesi ile ilgili ekranlar devreye alınacaktır.

Kaynak: www.eokul.web.tr 

 


Ekleyen:Ümit SERT
Kaynak:(Alıntıdır)
Aradığınız Dokümanı Bulamadıysanız, Farklı Araştırmalar Yapmak İstiyorsanız Site İçi Arama Yapabilirsiniz!

Ödev ve Araştırmalarınız için www.arsivbelge.com Sitesinde Kaynak Arayın:

Ödev ve Araştırmalarınız için Arama Yapın:
     Benzer Dokümanları İnceleyin
Okul Deneyimi Staj Dosyası örnekleri ve kılavuzu(5501)

PEDAGOJİK FORMASYON OKUL DENEYİM DOSYASI(5466)

Bireyin Gelişiminde Aile mi Okul mu önemlidir? ( Münazara örneği )(5463)

Okul Öncesi Şarkıları(5425)

OKUL-AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÇOCUK İÇİN ÖNEMİ(5379)

          Tanıtım Yazıları
      
Türkçe İtalyanca ve Almanca Cümle Çevirisi İçin Birimçevir Sitesi

Esenyurt, Beylikdüzü ve Kartal Bölgelerinde Satılık Daire İlanları

Belge Çevirisi

Siz de Tanıtım Yazısı Yayınlamak İçin Tıklayın

Diğer Dökümanlarımızı görmek için: www.arsivbelge.com tıklayın.          

Siz de Yorum Yapmak İstiyorsanız Sayfanın Altındaki Formu Kullanarak Yorum Yazabilirsiniz!

Yorum Yaz          
Öncelikle Yandaki İşlemin Sonucunu Yazın: İşlemin Sonucunu Kutucuğa Yazınız!
Ad Soyad:
          
Yorumunuz site yönetimi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır!