Araştırma ve ödevleriniz için her türlü kaynağı ve dokümanı En Geniş Araştırma ve Ödev Sitesi: www.arsivbelge.com ile bulabilir ve İsterseniz siz de kendi belge ve çalışmalarınızı gönderebilirsiniz!
Her türlü ödev ve dokümanı
www.arsivbelge.com ile kolayca bulabilirsiniz!

Araştırmalarınız için Arama Yapın:


Araştırmalarınız için Arama Yapın:

  
                    

Çöplerin imhası - Tıbbi atıklar hakkında
www.arsivbelge.com
Çöpler ve Tıbbi Atıklar Nasıl İmha Edilir?Çöplerin imhası - Tıbbi atıklar hakkında dokümanıyla ilgili bilgi için yazıyı inceleyebilirsiniz. Binlerce kaynak ve araştırmanın yer aldığı www.arsivbelge.com sitemizden ücretsiz yararlanabilirsiniz.
Çöplerin imhası - Tıbbi atıklar hakkında başlıklı doküman hakkında bilgi yazının devamında...
Ödev ve Araştırmalarınız için binlerce dokümanı www.arsivbelge.com sitesinde kolayca bulabilirsiniz.

Çöpler Nasıl İmha Edilir?

Her gün evimizde kilolarca çöp birikiyor. Bunları evde barındırmamak için çöp tenekelerine atıyoruz. Bu durum normal gibi görünse de, aynı işlemi milyonlarca kişinin yaptığı göz önüne alındığında insan düşünmeden edemiyor. Peki siz hiç merak ettiniz mi, toplanan çöpler nereye götürülüyor, hangi işlemlerden geçiriliyor ve nasıl imha ediliyor?

Çöpleri toplama işlemi genellikle belediyeler tarafından yapılır ve yürütülür. Belediye araçları topladıkları çöpleri ilgili endüstri kuruluşlarına ya da çöp sahalarına götürür. Çöplerin imha edilmesi işlemi bundan sonra başlar. Çöp sahalarına götürülen çöpler, yakma veya gömme işlemine tabii tutulur. Yakma işleminde çöplerin tutuşturularak imha edilmesi sağlanırken, gömme işleminde ise çöplerin derin çukurlara gömülerek üstünün sızdırmayı engelleyen yalıtımlı bir madde ile kapatılmasıyla imha edilmesi sağlanır. Radyoaktif çöpler de beton kutular içerisinde deniz veya okyanusa bırakılarak imha edilir. İmha edilmeyen çöpler yine belediyeler tarafından sağlık problemi yaratmayacak şekilde depolanır.

Pek çok gelişmiş ülke çöpleri ortadan kaldırmak için yakma ve gömme işlemi yerine çöpün değerlendirildiği, atıkların içindeki işe yarar kısımların geri kazanıldığı piroliz işlemine başvurmaktadır. Bu sayede işe yaramaz gibi görünen atıklar hava kullanılmadan ısıtılarak gaz, sıvı yakıt ve kömüre dönüştürülür. Cam ve metallerin de ayrıştırılarak geri kazanıldığı bu işlem, insanlığın geleceği ve hammaddenin geri kazanılması açısından oldukça önemlidir.

Tıbbi Atıklar

Yakma Faaliyeti

Özel tıbbi atık araçları ile yakma tesisine gelen atıklar besleme ünitesinde tartım işleminden sonra özel refrakterli döner fırın içerisinde 1000 -1200 °C arasında yakılır. Tıbbi Atık içindeki organik maddeler yanarken patojenik mikroorganizmalar bertaraf edilir. Yanma sonucunda tıbbi atık hacimsel olarak %95 , kütlesel olarak ise % 75 azalır. Yanma ünitesinde tıbbi atıkların asgari kalma süresi 1 saattir. Bu kısımdaki yanma havasının optimum seviyede tutulması suretiyle duman içerisindeki zehirli gazlar büyük oranda arıtılır.

Yanma sonucu oluşan gazların tamamen yanması için ikinci yanma odasına gönderilir , burada 1100-1200 °C sıcaklık ve en az 1,5 sn sürede yakılır. Bu işlem dioksin ve furan gibi zehirli organik maddelerin büyük ölçüde bertaraf edilmesini sağlar.

İkinci yanma odasından sonra tesis, kızgın buhar üretimi için, alev borulu tip bir kazan ve besleme suyu sıcaklığının arttırılması için bir ekonomizer ile teçhiz edilmiştir. Alev Borulu Tip Kazanda elde edilen buhar kızdırıcı ile ile kızdırıldıktan sonra kızgın buhar elde edilerek Türbin Jeneratöre iletilir. Buhar Türbini tek aşamalı dizayna sahiptir ve reaksiyon prensibine göre çalışır ve elektrik enerjisi üretilir. Türbin çıkışındaki buhar herhangi proseste kullanılmaz sadece kondensere verilir kapalı sistem çalışır.

Kazan ve ekonomizerden sonra kısmen arıtılmış gazlar daha sonra reaktörde sönmüş toz kireçle reaksiyona sokularak arzu edilmeyen komponentler tutulur. Aynı zamanda reaktörde dioksin ve furan gibi zehirli organik maddelerin tutulması için aktif linyit dozlanır. Reaktörden gelen baca gazı torbalı filtrede reaksiyon ürünü ve uçuşan kül ile beraber filtre edilir.Filitre edilen bu gazlar ve tozlar arıtılıp standartların altına düşürüldükten sonra bacadan atmosfere verilir.


Ekleyen:Ümit SERT
Kaynak:(Alıntıdır)
Aradığınız Dokümanı Bulamadıysanız, Farklı Araştırmalar Yapmak İstiyorsanız Site İçi Arama Yapabilirsiniz!

Ödev ve Araştırmalarınız için www.arsivbelge.com Sitesinde Kaynak Arayın:

Ödev ve Araştırmalarınız için Arama Yapın:
     Benzer Dokümanları İnceleyin
Tıbbi Atıkların Sınıflandırılması(5368)

Tıbbi Sekreterler Hakkında(5365)

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Mesleği(5359)

Evsel Nitelikli Katı Atıklar(5357)

Tıbbi Malpraktis(5356)

          Tanıtım Yazıları
      
Türkçe İtalyanca ve Almanca Cümle Çevirisi İçin Birimçevir Sitesi

Esenyurt, Beylikdüzü ve Kartal Bölgelerinde Satılık Daire İlanları

Belge Çevirisi

Siz de Tanıtım Yazısı Yayınlamak İçin Tıklayın

Diğer Dökümanlarımızı görmek için: www.arsivbelge.com tıklayın.          

Siz de Yorum Yapmak İstiyorsanız Sayfanın Altındaki Formu Kullanarak Yorum Yazabilirsiniz!

Toplam Yorum Sayısı: 1

Önceki Yorumları Göster!

Son 5 Yorum Aşağıda Listelendi!

Ziyaretçi - 19.02.2017, 08:16
 

iyi gibi ya


Yorum Yaz          
Öncelikle Yandaki İşlemin Sonucunu Yazın: İşlemin Sonucunu Kutucuğa Yazınız!
Ad Soyad:
          
Yorumunuz site yönetimi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır!