Araştırma ve ödevleriniz için her türlü kaynağı ve dokümanı En Geniş Araştırma ve Ödev Sitesi: www.arsivbelge.com ile bulabilir ve İsterseniz siz de kendi belge ve çalışmalarınızı gönderebilirsiniz!
Her türlü ödev ve dokümanı
www.arsivbelge.com ile kolayca bulabilirsiniz!

Araştırmalarınız için Arama Yapın:


Araştırmalarınız için Arama Yapın:

  
                    

Silah Ruhsatıyla ilgili Merak Edilenler
www.arsivbelge.com
Silah Ruhsatıyla ilgili Merak Edilenler dokümanıyla ilgili bilgi için yazıyı inceleyebilirsiniz. Binlerce kaynak ve araştırmanın yer aldığı www.arsivbelge.com sitemizden ücretsiz yararlanabilirsiniz.
Silah Ruhsatıyla ilgili Merak Edilenler başlıklı doküman hakkında bilgi yazının devamında...
Ödev ve Araştırmalarınız için binlerce dokümanı www.arsivbelge.com sitesinde kolayca bulabilirsiniz.

Silah Ruhsatıyla ilgili Merak Edilenler

 
1. Silah ruhsatı almak için nereye müracaat etmeliyim?

BULUNDURMA, KAMU GÖREVLİSİ TAŞIMA, EMEKLİ KAMU GÖREVLİSİ TAŞIMA, MESLEK MENSUBU (Kuyumcu, Müteahhit, Arıcı vb.) TAŞIMA, YİVLİ AV TÜFEĞİ TAŞIMA ve BULUNDURMA Ruhsat müracaatlarınızı; İkamet (ev) adresiniz Polis bölgesi ise o İlçe Emniyet Müdürlüğüne bu İLÇE"  Jandarma bölgesi ise o İlçe Jandarma Komutanlığına yapmanız gerekiyor.

CAN GÜVENLİĞİ TAŞIMA Ruhsat müracaatlarınızı; İkamet (ev) adresiniz ilimiz Polis bölgesi ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü Silah Ruhsat Şube Müdürlüğüne, İkametiniz Jandarma bölgesi ise İstanbul İl Jandarma Komutanlığına yapmalısınız.

2. Yivsiz av tüfeği almak için nereye müracaat etmeliyim?

İkamet ettiğiniz YER(ev adresiniz) Polis bölgesi ise bağlı olduğunuz İlçe Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma bölgesi ise bağlı olduğunuz İlçe Jandarma Komutanlığına müracaat etmelisiniz. 
3. Ruhsatlı silahım için mermi almak istiyorum nereye ne şekilde müracaat edebilir, kaç mermi alabilirim?

Mermi talebiniz hususunda yazacağınız dilekçenizin ekine ruhsat fotokopinizi de ekleyerek silah ruhsatını aldığınız birime müracaat ettiğiniz takdirde, 200 adet mermi alabilmeniz için size mermi satın alma belgesi tanzim edilir. Bu belge ile MKEK"den ya da MKEK ile anlaşmalı bayilerden mermi satın alabilirsiniz.

4. Başka bir şahsa ait taşıma ruhsatlı silahı aldığım takdirde bu silah benim adıma da taşıma ruhsatlı olur mu ?

Böyle bir durum söz konusu değildir. Ancak silah taşıma şartlarına haiz iseniz (örneğin, kuyumcu, akaryakıt istasyonu sahibi, Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli v.b.) aldığınız bu silah sizin adınıza taşıma ruhsatlı olarak verilebilir. Aksi takdirde engel durumunuz yok ise bulundurma ruhsatı alabilirsiniz.

5. Yeni bir silah almak için ne yapmam gerekiyor. Birden fazla Silah alabilir miyim ?. Bir yılda en çok kaç silah alabilirim?

Yeni bir silah alabilmek için web sayfamızı inceleyip alacağınız silah türü ve ikamet adresinize göre müracaat edeceğiniz birimi belirleyip web sayfamızda belirtilen belgeleri hazırlayarak ilgili birime müracaat edebilirsiniz. Alacağınız silah sayısında Kanunen herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.

6. Silahımı hibe yoluyla başka birine devretmek istiyorum. Ne yapmalıyım?

Silahınızı hibe alacak kişinin ilgili birime müracaat ederek dosya açtırması gerekiyor. Karşılıklı hibe dilekçesi yazılıp, silahınızı devir alacak şahsın yapılan tahkikat ve dosya incelemesi sonucu silah ruhsatı alması uygun ise Valilik Makamından alınacak onaydan sonra, işlemi yapan ilgili birimin vereceği noter belgesi ile noter devir işlemi yapabilirsiniz. Noterden devir yapmak sizin bu silah üzerindeki sorumluluğunuzu sona erdirmez. Mutlaka işlemi yapan birim tarafından bu silahın devir alan kişi adına ruhsata bağlanması gereklidir. Elinde o silaha ait ruhsatı olmayan şahsa silahınızı teslim etmeniz kanunen suçtur.

7. Arkadaşıma ait silahı devir alarak adıma ruhsat almak istiyorum. Ne yapmalıyım?

İkamet adresinize göre başvurmanız gereken birime müracaat ederek adınıza dosya açtırmanız gerekir. Karşılıklı hibe dilekçesi yazıp hakkınızda yapılan tahkikat ve dosya incelenmesi sonucu silah ruhsatı almanızda herhangi bir engel yok ise valilik/Kaymakamlık Makamından alınacak onaydan sonra, işlemi yapan ilgili birimin vereceği noter belgesi ile noter devir işlemi yapabilirsiniz. Noterden almış olduğunuz noter devir/hibe belgesini ilgili birime götürerek dosyanıza eklettikten sonra ruhsat kartınız yazılarak bizzat tarafınıza teslim edilir. 
 
8. Babam vefat etti, silahı vardı.Ben bu silahı devir almak istiyorum. Ne yapmalıyım?

İkamet adresinize göre başvurmanız gereken birime veraset ilamı ve babanıza ait ruhsat fotokopisi ve ruhsat nev’ine göre istenilen evrakları tamamlayarak  müracaat ederek dosya açtırmalısınız. Yapılan tahkikat ve dosya incelemesinde silah ruhsatı almanıza engel bir durum yok ise müracaat ettiğiniz birimden alacağınız noter yazısı ile birlikte diğer varisler notere müracaat ederek silah üzerindeki haklarından senin lehine vazgeçtiklerine dair noterden aldığın feragatnameyi alıp ruhsatı verecek birime götürmelisin. Dosyanın valilik/Kaymakamlıkça onaylanmasını müteakip ruhsatınızı çıkartıp o silahı teslim alabilirsiniz.

9. Silahım var ve bunu devlete hibe etmek istiyorum. Bunun için neler yapmalıyım?

Ruhsatınızı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Ruhsat Tebligat İşlemler Şube müdürlüğümüzden veya İlçe Emniyet Müdürlüğü Ruhsat Tebligat İşlemleri Büro Amirliğinden çıkartmış iseniz, İstanbul da ikamet ediyorsanız Kaymakamlık Makamına hitaben yazılmış dilekçe ile  Ruhsat Tebligat İşlemleri Büro Amirliğine şahsen müracaatınız halinde silahınızı Emniyet Genel Müdürlüğü adına hibe alabiliriz. Bunun için, eğer silahınız bulundurma ruhsatlı veya taşıma süresi geçmiş ise önceden Ruhsat İşlemleri Büro Amirliğine gelip yol belgesi alarak silahınızı Ruhsat Tebligat İşlemler Büromuza getirmelisiniz.

10.Babam geçen ay vefat etti, Silahın kimde kalacağına karar veremedik. Şimdi hepimiz bundan kurtulmak istiyoruz. Ne yapmalıyız?

Ruhsatınızı Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Ruhsat Tebligat İşlemler Büro Amirliğinden çıkartmış iseniz ve İstanbul’da  ikamet ediyorsanız Ruhsat İşlemleri Büro Amirliğimize  varislerin şahsen müracaatları veya noterden vekalet verdikleri bir varis 9. soruda belirtildiği şekilde silahı Emniyet Genel Müdürlüğü adına Büromuza teslim edebilir veyahut da silahı alabilecek birine hibe yoluyla devredebilirsiniz.

11. Adıma kayıtlı ruhsatlı silahım var. Ruhsatımın bitmesine de üç yıl var. Bu silahımı devlete hibe etsem ve yeni bir silah almak istesem yeni silah için yeniden harç yatırmak zorunda mıyım?

Yeni alacağınız her silah için ruhsat türüne uygun harç ödemek zorundasınız. 
12. Yivli veya yivsiz av tüfeği alıp ava gitmek istiyorum ne yapmalıyım?

Internet sayfamızda bulunan Yivsiz Av Tüfekleri bölümü(bilgi sayfaları/işlemleriniz/silah ruhsat işlemleri/ Yivsiz Av Tüfekleri) ile Yivli Av Tüfeği taşıma bölümünü(bilgi sayfaları/işlemleriniz/silah ruhsat işlemleri/ Taşıma/Yivli av tüfeği taşıma ) incelemelisiniz.Yivli av tüfeği bulundurma müracaatı ile bulundurma (bilgi sayfaları/işlemleriniz/silah ruhsat işlemleri/ bulundurma) silah müracaat işlemleri aynıdır. 
13. Sık sık yurt dışına çıkıyorum. Yurt dışından silah satın alabilir miyim ? Eğer alabiliyorsam bu silahı yurda getirmek için ne gibi işlemler yapmam gerekir?

Yurtdışından sadece dış temsilciliklerimizde çalışan dışişleri personeli ile askeri, güvenlik ataşesi, güvenlik görevlileri bir defaya mahsus olmak üzere görevlerinin süresi sona erdiğinde yurdumuza dönüşlerinde silah getirebilirler. İlgili işlemler İçişleri Bakanlığınca yapılır. Bunun dışında şahısların yurtdışından silah alıp getirmesi mümkün değildir.

14. Memur olarak çalışıyorum. Kamu görevlisi silah taşıma ruhsatı alabilir miyim ?

Kimlerin kamu görevlisi taşıma ruhsatı alabileceği web sayfamızda açıkça belirtilmiştir. Lütfen İnternet sayfamızda bulunan taşıma bölümünü inceleyiniz.(bilgi sayfaları/işlemleriniz/silah ruhsat işlemleri/ taşıma/kamu görevlisi taşıma)

15. Bir harçla birden fazla silah bulundurma ya da taşıma ruhsatı alabilir miyim? İthal silahlarla yerli silahların harçları arasında fark var mı?

Her silah için ayrı harç bedeli alındığından, bir silah için ödenen harç bedeli diğer silahlar için geçerli değildir. Taşıma ve bulundurma ruhsatlı silahlardan alınacak harç bedeli her yıl Maliye Bakanlığınca belirlenir. Bu nedenle yerli ve yabancı silahlardan alınan harç bedellerinde herhangi bir fark bulunmamaktadır.

16. Yeni bir silah aldığımızda silahımıza kaç gün içersinde ruhsat almak zorundayız?

Fatura tarihinden itibaren 60 gün içinde silah ruhsatı almak zorundasınız.

17. Geçen yıl ruhsat için başvuruda bulunmuştum. İşlemlerim sürüncemede kaldı. Geldiğimde işlemlerim kaldığı yerden başlar mı ?

Silah ruhsatı için hazırladığınız evrakların geçerlilik süresi altı aydır. Herhangi bir nedenle dosyanız altı ay içinde onaylanmaz ise bu evrakları yeniden hazırlayıp ibraz etmeniz gereklidir.

18. Ruhsatlı silahım vardı ve süresi sona erdi. Tarafıma ruhsatımı yeniletmem hususunda tebligat yapıldı ve halen 6 aylık süre dolmadı ne yapmam gerekir.

Silahınızın ruhsat süresini uzatmak için 6 aylık süreyi geçirmeden ilgili birime müracaat etmelisiniz. Aksi halde ruhsatınız valilik/Kaymakamlık onayı ile iptal edilecek, silahınızı devretmek zorunda kalacak ve devretmiş olduğunuz bu silaha adınıza bir daha ruhsat çıkartamayacaksınız.

19. Ruhsatlı silahım vardı ve süresi sona erdi. Tarafıma ruhsatımı yeniletmem hususunda tebligat yapıldı ve tebligat tarihinden itibaren 6 aydan fazla süre geçti ne yapmalıyım? Aynı silaha ben tekrar ruhsat alabilir miyim? Ya da başka bir ruhsatlı silah alabilir miyim?

Ruhsatınız ruhsatı veren birim tarafından valilik/kaymakamlık onayı alınarak iptal edilerek silahınız ilgili birimce geçici olarak teslim alınacaktır. Söz konusu silahınızı ruhsat almasında sakınca bulunmayan birine (6) altı ay içerisinde hibe yoluyla devredebilir ya da Emniyet Genel Müdürlüğü adına şubemize(İstanbul Emniyet Müdürlüğü Ruhsat Tebligat İşlemler Şube Müdürlüğü veya İlçe Emniyet Müdürlükleri Ruhsat Tebligat İşlemleri Büro Amirliklerine) teslim edebilirsiniz. Ruhsatı iptal edilerek devir için emanete alınan silah hiçbir şekilde aynı şahıs adına ruhsata bağlanmaz. Başka bir silah alıp ruhsat çıkarabilirsiniz.

20. Taşıma ruhsatlı silahımı her yerde ve her zaman taşıyabilir miyim ?

Duruşmalarda, mahkeme salonlarında, hastanelerin psikiyatri bölümlerinde, akıl hastanelerinde, ceza ve tutukevleri ile her türlü ıslah ve infaz kurumlarında veya bunların eklentilerinde, öğrenci yurtlarında, eğitim ve öğretim kurumlarında, siyasi parti toplantılarında, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde, sendikalarda, derneklerde ve bunların toplantı ve kongrelerinde, spor karşılaşma veya yarışmaların yapıldığı yerlerde, grev ve lokavt yapılan iş yerlerinde, TBMM ana binaları ile Meclis Başkanlığı'nca belirlenen yerlerde, silah taşımamalısınız, aksi halde ruhsatınız iptal edilerek bulundurma ruhsatına çevrilir.

21. Bir ay kadar önce silah ruhsatı almak için başvuruda bulundum. Şimdi ikinci kez başvuru yapsam daha önce vermiş olduğum evrakları kullanma imkanım var mı ?

Daha önceki müracaatınızda ibraz ettiğiniz belgelerin geçerlilik süresi altı aydır. Altı ay içerisinde ikinci kez başvuru yapmanız durumunda evrakları kullanma imkanınız vardır. Aynı anda birden fazla silaha müracaat etmeniz halinde görev belgesi dışındaki diğer belgelerin fotokopisini kullanmanız mümkün olabilir.

22. Silah taşıma hakkını veren durumum ortadan kalktı. .(Kuyumculuk yapıyordum bıraktım, şirketteki ortaklık ve görevlerimden ayrıldım vb.) Fakat mevcut taşıma ruhsatımın süresi bitmedi. Bildirimde bulunmam gerekir mi bulunmazsam ne olur?

Ruhsatınızın süresi devam ediyor olsa da, ruhsatınızın veriliş nedeni olan meşguliyetinizin sona ermesi halinde durumu ruhsatı veren makama 6 ay içersinde bildirmek zorundasınız. Bildirimde bulunmaz iseniz, silahınıza ait ruhsatınız iptal edilir ve 6 ay içersinde silahınızın devri yaptırılır. 6 ay içersinde devir işlemleri gerçekleşmez ise silah adli makamlara intikal ettirilir. Üzerinize kayıtlı başka silah varsa bu silahların ruhsatları da iptal edilerek devir ettirilir. Ayrıca bir daha ruhsat almanız mümkün olmaz.

23.  Bana silah taşıma hakkı veren kamu görevim(Denetim elemanı idim ayrıldım veya emekli oldum.) sona erdi veya harçsız silah taşıma hakkı veren görevim sona erdi.(Muhtarlığım veya belediye başkanlığım bitti.) Ne yapmalıyım? Yapmazsam ne olur?

Ruhsatınızın veriliş nedeni olan kamu görevinizin sona ermesi halinde durumu ruhsatı veren makama 6 ay içersinde bildirmek zorundasınız. Bildirimde bulunmaz iseniz, silahınıza ait ruhsatınız iptal edilir ve  6 ay içersinde silahınızın devri yapılır. 6 ay içersinde devir işlemleri gerçekleşmez ise silah adli makamlara intikal ettirilir. Üzerinize kayıtlı başka silah varsa bu silahların ruhsatları da iptal edilerek devir ettirilir. Ayrıca bir daha ruhsat almanız mümkün olmaz.

24. Görevimin devamı süresince kamu görevlisi taşıma ruhsatım var. 5 yıl sonra ruhsatımı yeniletmem gerekir mi? Yoksa görevimin devam ettiğine dair belgeyi ibraz etmem yeterli olur mu?

Her beş yılda bir kamu görevinizin devam ettiğine dair belgeyi ibraz etmeniz halinde ruhsatınızın süresi kamu göreviniz devam ettiği sürece geçerlidir.

25. Yurt dışında işçi olarak çalışıyorum. Yaz mevsiminde izne geliyorum. Türkiye'deki evimde bulundurmak üzere silah satın alarak ruhsat alabilir miyim ?

Yurt dışında çalışan ve belirli aylarda senelik izne gelen vatandaşlarımızın, yurt içinde belirtmiş olduğu adreste fiilen ve bizzat ikamet etmediklerinden, silahlarını muhafaza etmelerinin mümkün olmaması ve silah ruhsatının şahsi sorumluluk gerektirmesi nedeniyle kendilerine silah satın aldırılarak adlarına ruhsat verilmesi mümkün değildir.

26. Silah ruhsatımın süresi 2002 yılında bitti. Bu yıl yeniletirsem yenilettiğim tarihten itibaren mi geçerli olur?

Silah taşıma ve bulundurma ruhsatlarında süre Valilik/Kaymakamlık onay tarihinden itibaren başlar 5 yıl sonra aynı tarihte sona erer. Yeni ruhsatın geçerlilik süresi önceki ruhsata ait sürenin bittiği tarihten itibaren işlemeye başlar.

27. Silah taşıma ruhsatımın süresi bitti. Henüz yeniletmedim. Bu süre içersinde silahımı taşıyabilir miyim?

Ruhsatınızın arka kısmında taşıma izninizin sürenin bittiği tarih yazmaktadır. Bu tarihten itibaren silahınızı taşımanız halinde 6136 Sayılı Kanuna muhalefet (ruhsatsız silah taşımak) suçunu işlemiş olursunuz. Bu silahınızı ikamet adresinizde bulundurmalısınız.

28.Taşıma ruhsatlı silahım var. Ev adresim değişti ne yapmalıyım?

İkamet adresiniz değiştiyse, adres değişikliğinizi belirten dilekçe ile ruhsatı almış olduğunuz Emniyet Müdürlüğüne veya Jandarma Komutanlığına müracaat etmeniz gerekir.Eğer adres değişikliğini bildirmez iseniz adınıza yapılacak tebligat olur ise  7201 Tebligat Kanununa göre eski adresinize yapılacağından mağdur duruma düşmemeniz için ikamet değişiklini mutlaka bildirmeniz gerekir.

29. Noter tarafından düzenlen vekaletname ile silahların devir işlemleri yapılabilir mi?

Silah devir veya hibe işlemlerinin hem hukuki hem de idari bir yönü bulunmaktadır. Bu işlemin hukuki yönü noterlere, idari yönü de valiliklere aittir. Bu nedenle silah devralacak şahsın durumunun Yönetmeliğin ilgili maddelerine uygun olduğunun tespiti halinde noter kanalıyla devir veya hibe sözleşmesi yapılabilir.

Ancak, Noterlerce düzenlenmiş vekalet akdi, başkasının silahını satma veya hibe etme iş ve işlemlerini (gerekli müracaatın yapılması, belgelerin ibrazı ve imzalanması gibi) yapmasına yetki vermektedir. Ancak, vekil tayin edilen kişilerin noterlerce düzenlenen vekalete istinaden ateşli silahı taşıma, bulundurma veya yetkili makamlara tespit amacıyla ibraz etme fiillerini yapmaları 6136 Sayılı Kanun hükümlerine aykırı olduğu gibi vekaletname ile bu gibi fiillerin geçici olarak dahi yapılmasına yetki vermesi mümkün değildir.
 
30. Silahım arızalandı ve tamir ettirmem gerekiyor Silahımla atış yapmak istiyorum. Bunun için ayrıca bir izne ihtiyaç var mı ?

Silahınız Bulundurma ruhsatlı ise öncelikle ruhsatı aldığınız birime dilekçe ile müracaat edip yol belgesi alınmalıdır. Bu yol belgesi ile silahınızı tamir ettireceğiniz yada atış yapacağınız yere götürebilirsiniz.

31. Bulundurma ruhsatlı tabancam var. Tatile gidiyorum. Yanımda götürebilirmiyim?

Bulundurma ruhsatlı silahınızı sadece ruhsatınızda yazılı adreste bulundurabilirsiniz. Tatile giderken bulundurma ruhsatlı silahların taşınması mümkün değildir. Bulundurma ruhsatlı silahlar ancak daimi ikamet değişikliği durumunda önceden yol belgesi almak suretiyle yeni adrese nakledilebilir.

32. Silah alıp arabamda bulundurmak istiyorum ? Böyle bir şey mümkün mü ?

Bulundurma ruhsatlı silahınızı ancak ruhsatınızda yazılı adreste bulundurabilirsiniz. (Evinizde veya işyerinizde) Silahın arabada bulundurması diye bir şey söz konusu değildir.

33. Bulundurma ruhsatlı silahım var. İkamet adresimi değiştireceğim ya da başka bir ile taşınacağım izin almam gerekiyor mu ?

Bulundurma ruhsatlı silahınız var ve daimi ikametinizi değiştirmek veya bu silahınızı bulundurduğunuz işyeri adresinden başka bir adrese sürekli bulundurmak üzere nakletmek istiyorsanız ruhsatı aldığınız birime dilekçe ile müracaat ederek silahınızı nakletmek için yol belgesi almalısınız. Aksi halde hakkınızda bulundurma ruhsatlı silahı taşımaktan işlem yapılarak silahınız müsadere edilir.

34. Ateşleyici belgesi almak istiyorum. Neler yapmam gerekli ?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Ruhsat İşlemleri Şube Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeniz gerekmektedir. (Detaylı bilgiyi Ruhsat İşlemleri Şube Müdürlüğünden alabilirsiniz) Daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğünün yapacağı sınavda başarılı olursanız ateşleyici belgesi alabilirsiniz.

35. Kuru sıkı tabanca almak istiyorum. Ne yapmam gerekiyor? Kuru sıkı tabanca için ruhsat almam gerekir mi?

Eğer 18 yaşını tamamladıysanız, av bayilerine nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah İlmühaberi ve Sabıka Sorgulamasını vermek kaydıyla kuru sıkı bir tabanca almanız mümkündür. Kuru sıkı tabancalar 6136 Sayılı Kanun kapsamına girdiğinden Fatura ile bağlı bulunduğunuz İlçe Emniyet Müdürlüğü Ruhsat İşlemleri Büro Amirliğine veya İlçe Jandarma Komutanlığına izin belgesi almak için müracaat etmeniz gerekmektedir.
 
36. Kuru sıkı tabanca ile ateş etmem ya da suçta kullanmam durumunda ne ceza alırım?

Kuru sıkı tabanca ile ateş etmeniz ya da suçta kullanmanız durumunda Türk Ceza Kanunu Hükümlerine göre bu suçu gerçek silahla işlemiş gibi cezalandırılırsınız.

37. Antika silah nedir nasıl belirlenir ruhsata nasıl bağlatılır?

Eskiden kalma, değerli, belli bir özelliği olan benzerlerine az rastlanan ve artık imal edilmeyen ateşli, ateşsiz silah, bıçak ve kılıç gibi aletler antika silahtır. Bu tür silahların antika olup olmadığı Kriminal Polis Laboratuarlarından alınacak ekspertiz raporu sonucunda belirlenir.

Bu kapsama girebilecek silahınız var ise dilekçe ile müracaat etmeniz halinde, aldırılacak ekspertiz raporu sonucunda silahınızın antika olduğu tespit edilirse adınıza bulundurma ruhsatı verilir. Alınan ekspertiz raporu sonucu antika olmadığı anlaşılan silahlar için adli işlem yapılır ve silah müsadere edilir. Bir defa yaptıracağınız bulundurma işlemi ile bu silahları ev adresinizde sürekli bulundurabilirsiniz. Bu silahlar için taşıma ruhsatı düzenlenmez.

38. Armağan silahlar devredilebilir mi nasıl ruhsata bağlanır?

Armağan silahlar, armağan eden yetkili makamca imzalanmış, başlıklı ve üzerinde işlem  tarih ve sayısı belirtilmiş, armağan edilen kişinin kimliğini ve silahın marka, model, çap ve seri numarasını tanımlar bir şekilde düzenlenmiş belge ile birlikte İçişleri Bakanlığına müracaat edilmesi halinde, Bakanlıkça incelenip kayda alındıktan sonra, belge düzenlenip ilgili Valiliğe gönderilmesi halinde ruhsata bağlanabilir. Engel hali yok ise armağan edilen kişinin durumuna göre bu silahlar için taşıma yada bulundurma ruhsatı tanzim edilebilir.

39. Şirket ortakları olarak demirbaş tabanca alabilir miyiz ?

Şirket ortakları demirbaş silah alamaz. Şirket Demirbaşına kayıtlı bulunan silahlar Şirket Mutemedi, Veznedarı ve Bekçisine İşyerinde ve İşbaşında taşınma ruhsatı verilir, veya şirketin ortağı adına yetkili kurul kararı ile işyerinde bulundurma ruhsatı verilir. Şirketin sorumlu ortaklarından iki kişi web sayfamızda(bilgi sayfaları/işlemleriniz/silah ruhsat işlemleri/taşıma/50 sigortalı işçi,Kuyumcu,Müteahhit vb.) belirtildiği şekilde ilgili birime müracaat etmesi durumunda taşıma ruhsatı alabilir.

40. Fabrikamızda görevli bekçilere demirbaş tabanca ruhsatı almak istiyoruz. Ne yapmamız gerekiyor?

Fabrikanızın bulunduğu yerin bağlı olduğu silah ruhsatı veren birime müracaat ederek eğer fabrikada en az 50 sigortalı işçi çalışıyorsa; fabrikada görevli bekçiler, veznedarlar, mutemetler adına demirbaş silah için başvuru yapabilirsiniz.Başvuru için;
  • Noter tasdikli yönetim kurulu kararı
  • Noter tasdikli imza sirküleri
  • Kuruluş ve en son değişiklikleri gösteren ticaret sicil gazetesi aslı ve noter tasdikli fotokopileri
  • Şirket dilekçesi
  • İşyerinin SSK kart fotokopisi
  • Görev belgeleri
  • Nüfus cüzdanı ve aslı ve fotokopisi
  • Doktor raporları (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden alınacak Heyet Raporu)
  • Adli sicil belgeleri
  • Sigorta kart belgeleri
  • 4 adet resim
41. Demirbaşımıza kayıtlı bir adet tabanca var. Bu tabanca için görevli olan üç bekçimiz adına ruhsat çıkarabilir miyiz ?

Bir demirbaş silah birden fazla kişi adına ruhsat çıkartılabilir. 
42. Demirbaş tabancayı evimize götürebilir miyiz ?

Demirbaş silahlar iş yerinde ve iş başında taşınması şartıyla ruhsata bağlanmaktadır. Bu silahı evinize ya da görevli olmadığınız esnada iş yeri dışına çıkarmanız halinde 6136 Sayılı Kanuna muhalefet suçunu işlemiş olursunuz.
 
kaynak: besiktas.iem.gov.tr

Ekleyen:Ümit SERT
Kaynak:(Alıntıdır)
Aradığınız Dokümanı Bulamadıysanız, Farklı Araştırmalar Yapmak İstiyorsanız Site İçi Arama Yapabilirsiniz!

Ödev ve Araştırmalarınız için www.arsivbelge.com Sitesinde Kaynak Arayın:

Ödev ve Araştırmalarınız için Arama Yapın:
     Benzer Dokümanları İnceleyin
Silah Bulundurma Ruhsat Yenileme Dilekçe Örneği(5385)

Av Silahları ve Silah Seçimi(5376)

Silah Kullanma Yetkisi(5363)

Biyolojik Silahlar Hakkında(5359)

          Tanıtım Yazıları
      
Türkçe İtalyanca ve Almanca Cümle Çevirisi İçin Birimçevir Sitesi

Esenyurt, Beylikdüzü ve Kartal Bölgelerinde Satılık Daire İlanları

Belge Çevirisi

Siz de Tanıtım Yazısı Yayınlamak İçin Tıklayın

Diğer Dökümanlarımızı görmek için: www.arsivbelge.com tıklayın.          

Siz de Yorum Yapmak İstiyorsanız Sayfanın Altındaki Formu Kullanarak Yorum Yazabilirsiniz!

Yorum Yaz          
Öncelikle Yandaki İşlemin Sonucunu Yazın: İşlemin Sonucunu Kutucuğa Yazınız!
Ad Soyad:
          
Yorumunuz site yönetimi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır!