Araştırma ve ödevleriniz için her türlü kaynağı ve dokümanı En Geniş Araştırma ve Ödev Sitesi: www.arsivbelge.com ile bulabilir ve İsterseniz siz de kendi belge ve çalışmalarınızı gönderebilirsiniz!
Her türlü ödev ve dokümanı
www.arsivbelge.com ile kolayca bulabilirsiniz!

Araştırmalarınız için Arama Yapın:


Araştırmalarınız için Arama Yapın:

  
                    

Girişimciler Neden Başarısız Olur? Örnek Başarısız Girişimcilik Hikayeleri
www.arsivbelge.com
Girişimcilerin Başarısızlık Sebepleri ve Örnek Başarısız Girişimcilik ÖrnekleriGirişimciler Neden Başarısız Olur? Örnek Başarısız Girişimcilik Hikayeleri dokümanıyla ilgili bilgi için yazıyı inceleyebilirsiniz. Binlerce kaynak ve araştırmanın yer aldığı www.arsivbelge.com sitemizden ücretsiz yararlanabilirsiniz.
Girişimciler Neden Başarısız Olur? Örnek Başarısız Girişimcilik Hikayeleri başlıklı doküman hakkında bilgi yazının devamında...
Ödev ve Araştırmalarınız için binlerce dokümanı www.arsivbelge.com sitesinde kolayca bulabilirsiniz.

Başarısız Girişimcilik Hikayeleri ve Girişimcilerin Başarısız Olma Sebepleri

Dünyada hergün binlerce şirket kuruluyor binlerce girişimci yeni yatırımlarla ve yeni fikirlerle iş dünyasına atılıyor. Ancak bunların çoğu başarısız olarak iş dünyasından ayrılıyor.

Gerçek girişimciler bu başarısızlıklara, başarıya giden yoldaki kilometre taşları olarak bakarlar. Onlar hatalarından öğrenme becerilerine güveniyor ve bu tecrübeleri bir sonraki fikirlerini üretmek için kullanıyor. Ancak, neden başkalarının yaptığı hatalardan da öğrenmeyelim ki? Böylece onca acı ve çileye katlanmak zorunda kalmayız. Yeni başlayanlar için başarısızlık sebepleri ve başarısız girişimcilikten kaçınma yöntemleri:

  1. Yazılı plan yok: İş planının harcanan çabaya değer nitelikte olmadığı yönündeki efsanelere inanmayın. İş planını kağıda dökme disiplini, fikirlerinizi işlere nasıl  dönüştürebileceğinizi gerçekten anlayıp anlamadığınız görmenin en iyi yoludur.
  2. Üstünkörü veya hiç hazırlanmamış gelir modeli: Kar amacı gütmeyen bir işletme bile, operasyon masraflarını düzenleyebilmek için bir gelir modeli (veya bağış) oluşturmak zorundadır. Ürününüz bedavaysa veya her satışta zarar ediyorsanız, bu durumu o birim içinde dengelemek oldukça zordur. Dünyadaki açlığa bile çare bulmuş olabilirsiniz, ancak müşterilerinizin parası yoksa, işletmeniz uzun ömürlü olmayacaktır.
  3. Kısıtlı iş imkanları: Bütün güzel fikirler bile etkili işlere dönüşemeyebilir. Ürününüzün veya hizmetinizin mükemmel olduğunu ve herkesin buna ihtiyacı duyduğunu düşünmeniz, insanların gelip bu ürünü satın alacakları anlamına gelmiyor. Pazar araştırması konusunda, aile ve arkadaş çevresinde yaptığınız resmi olmayan araştırmayı destekleyebilecek, alan uzmanları tarafından yazılmış bir kaynak bulunmamaktadır.
  4. Uygulayamamak: Genç girişimciler “milyon dolarlık fikirlerle” kapıma geldiğinde, onlara, fikirlerin tek başlarına hiçbir değeri olmadığını söylemek zorundayım. Olay tamamen uygulama ile ilgili. Zor kararlar vermek ve riske girmek konusunda iyi değilseniz, bu role uygun değilsinizdir.
  5. Çok fazla rekabet: Hiçbir rekabetçinin olmaması dur işareti niteliğindedir, pazar olmadığı anlamına gelebilir ancak öte yandan, basit bir Google aramasında bile yaklaşık 10 adet rekabetçi buluyorsanız, bu, sektörün oldukça kalabalık olduğu anlamına gelir. Unutmayın, uyuyan devler geri uyanabilir. Yani, Microsoft veya Procter & Gamble firmalarının size göre çok büyük ve çok yavaş olduğunu sanmayın.
  6. Fikri mülkiyetin olmayışı: Eğer yatırımcılar bulmak veya sektördeki devler karşısında sürdürebileceğiniz bir rekabet avantajı elde etmeyi umuyorsanız, patentler, markalar ve telif hakları için kayıt yaptırmanız, ayrıca, ticari sırları korumak adına, rekabet dışı ve patent dışı bilgilerin korunmasına yönelik anlaşmalar yapmanız gerekmektedir. Fikri mülkiyet, erken evredeki işletmelere, profesyonel yatırımcılar tarafından biçilen değerleri belirleyen en önemli unsurlardan biridir.
  7. Tecrübesiz bir takım: Gerçekte, yatırımcılar fikirlere değil, kişilere ödenek sağlar. Yatırımcılar, iş sektöründe en azından başlangıç seviyesine uygun miktarda tecrübe sahibi kişileri, başka bir deyişle, yeni başlanılan bir işi yürütebilecek tecrübedeki kişileri ararlar. Eğer bu sizin ilk seferinizse, yanınızda “daha önce orada olan ve o işi yapmış” bir takım arkadaşı bulundurun, böylece sizin tutkunuz ve onun tecrübesi ideal bir takım oluşturmuş olsun.
  8. Kaynak ihtiyaçlarını küçümsemek: Önemli kaynakların başında elbette ki para akışı geliyor, ancak diğer kaynaklar, örneğin endüstriyel alandaki tanıdıklar ve pazarlama kanallarına erişebilme imkanı bazı ürünler için daha önemli olabilir. Çok fazla paranızın olması, akıllıca yönetilmediği taktirde, çok az paranızın olması kadar yıkıcı olabilir. Yeni gelir düzeniniz para döngüsünü sağladığını gösterene kadar günlük işlerinizden ayrılmayın.
  9. Yeterli pazar olmayışı: Kaygan bir kulaktan kulağa pazarlama stratejisi, ürününüzün ve markanızın -bugünlerdeki yeni medya anlayışının amansız saldırıları varken- duyulmasını ve yaygınlaşmasını sağlamaya yetmez. Viral pazarlama bile zaman ve para isteyen bir hale geldi. Yeterli bir medya aralığında etkili ve yenilikçi bir pazarlama sisteminiz olmadan müsterileriniz veya bir işiniz olamaz.
  10. Çabucak vazgeçmek: Tecrübelerime göre, birçok yeni girişimcinin başarısız olma sebebi, çabucak yorulması, vazgeçmesi ve işletmeyi kapatmasıdır. Aksiliklere rağmen, Steve Jobs veThomas Edison gibi girişimciler, vizyonları doğrultusunda, zorlansalar bile, başarıya ulaşana kadar uğraşmaya devam ettiler.

Başarısız Girişimcilik Hikayelerine Örnekler

Başarısız girişimcilerin iş hayatından ayrılmaları aslında ekosistem açısından düşünülürse iyi bir şeydir. Çünkü yanlış yönetim şekilleri, yanlış pazarlama taktikleri, takım üzerinde oluşturulan stres ve bunun gibi daha bir çok küçük gibi görünen sorunlardan dolayı firmalar iş hayatına veda ediyor. İşte tüm girişimcilere ders olacak nitelikteki başarısız girişimcilik hikayeleri:

1. Gowalla Milyonlarca insan tarafından kullanılmış bir sosyal ağ uygulaması olan Gowalla, belki türkiyede pek adı duyulmadı. Ancak diğer ülkelerdeki kullanıcılar başlarda bu uygulamayı çok beğenmişti. Uygulama ise şu anda oldukça başarı kazanmış olan Foursquare adlı uygulamanın farklı bir versiyonuydu. Gowalla, Foursquare ile yaptığı rekabette pek aktif görnemedi. İki uygulamanın temel mantığı olan Check-in, yani bulunduğunuz mekanı işaretlemek konusunda Gowalla hiç te kullanıcı dostu değildi. Gowalla akıllı telefonlardan önce, klasik cep telefonları zamanından gelen bir uygulamaydı. Akıllı telefonların gelişimine ayak uyduramayan ve kullanıcılar tarafından hevessiz, demode olarak görülen Gowalla ortadan yitip gitti. Teknoloji konusunda bir firmanız varsa mutlaka teknolojiye ayak uydurabilecek reflekslerde bir takımınız ve vizyonunuz olmalıdır. Tüketicilerin dev tüketme kapasitesi ve teknolojinin sunduğu ışık hızındaki yenilik arzı iyi bir şey olmasının yanında şirketler için öldürücü bir etken olabiliyor. 8.3 milyon dolarlık bir girişim sonunda 3 milyon dolara facebook’a satıldı ancak bu bile Gowalla’yı kurtarmaya yetmedi.

2. Pay By Touch Türkçesi “Dokunarak Öde” olan  firmanın amacı ise tüketicilerin alışverişlerini kolaylaştırmak ve sadece parmak iziyle alışveriş yapabilmeyi 

sağlayan bir sistem geliştirmekti. Yatırımcılar tarafından çok güçlü bir şekilde de desteklendi. Ancak ortaya çıkan dolandırıcılık iddiaları ve krizi iyi yönetememeden kaynaklanan nedenlerle 2007’de iflas etti. Yatırımcılar iflastan önce, şirketin büyüme stratejilerinden dolayı oldukça mutsuzdu. Keza şirket yüzlerce milyon dolarlar harcayarak rakip firmaları satın almaya başlamıştı. Bu harcamaları yaparken kendi çalışanlarının maaşını ödeyemeyen şirket, insanların da kredi kartı kullanarak ve bedava puan kazanarak avantaj sağlamalarıyla yarışamadı. Bu kadar büyük yatırımların ana teması kesinlikle şu olmalıdır. Öyle bir şey bulmalıyım ki insanlar o olmadan yaşayamamalı. Bunu malesef başaramamış bir firma oldu Pay By Touch.


3.RealNames Corporation 1997’de kurulan şirketin amacı, kullanıcıların, Microsoft Internet Explorer adres çubuğunu kullanarak domain kaydı 

yapabilmelerini sağlıyordu. Uzantıları .com veya .net gibi bilindik uzantılar olmak zorunda da değildi. Şirket ve destekçileri yaklaşık 130 miyon dolarlık fon sağladılar. Realnames 2002 yılında Microsoft tarafından verilmiş bir karara istinaden faaliyetlerini sonlandırdı. Bu karara göre, 3 aylık bir takvim süresi içerisinde 1 milyar sayfayı, tarayıcı adres çubuğundan MSN arama motoruna dönüştürerek sayfaları yönlendirdi.


Ekleyen:Ümit SERT
Kaynak:(Alıntıdır)
Aradığınız Dokümanı Bulamadıysanız, Farklı Araştırmalar Yapmak İstiyorsanız Site İçi Arama Yapabilirsiniz!

Ödev ve Araştırmalarınız için www.arsivbelge.com Sitesinde Kaynak Arayın:

Ödev ve Araştırmalarınız için Arama Yapın:
     Benzer Dokümanları İnceleyin
Bahar ve Kelebekler Kitabı Özeti(5569)

Halk Hikayesi - Örnek(5417)

Proje Taslağı Örneği(5411)

Bazı Deyimler ve Hikayeleri(5389)

Korku Hikayeleri(5388)

          Tanıtım Yazıları
      
Türkçe İtalyanca ve Almanca Cümle Çevirisi İçin Birimçevir Sitesi

Esenyurt, Beylikdüzü ve Kartal Bölgelerinde Satılık Daire İlanları

Belge Çevirisi

Siz de Tanıtım Yazısı Yayınlamak İçin Tıklayın

Diğer Dökümanlarımızı görmek için: www.arsivbelge.com tıklayın.          

Siz de Yorum Yapmak İstiyorsanız Sayfanın Altındaki Formu Kullanarak Yorum Yazabilirsiniz!

Yorum Yaz          
Öncelikle Yandaki İşlemin Sonucunu Yazın: İşlemin Sonucunu Kutucuğa Yazınız!
Ad Soyad:
          
Yorumunuz site yönetimi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır!