Araştırma ve ödevleriniz için her türlü kaynağı ve dokümanı En Geniş Araştırma ve Ödev Sitesi: www.arsivbelge.com ile bulabilir ve İsterseniz siz de kendi belge ve çalışmalarınızı gönderebilirsiniz!
Her türlü ödev ve dokümanı
www.arsivbelge.com ile kolayca bulabilirsiniz!

Araştırmalarınız için Arama Yapın:


Araştırmalarınız için Arama Yapın:

  
                    

Endüstriyel Seramik Teknikeri
www.arsivbelge.com
Endüstriyel Seramik Teknikeri dokümanıyla ilgili bilgi için yazıyı inceleyebilirsiniz. Binlerce kaynak ve araştırmanın yer aldığı www.arsivbelge.com sitemizden ücretsiz yararlanabilirsiniz.
Endüstriyel Seramik Teknikeri başlıklı doküman hakkında bilgi yazının devamında...
Ödev ve Araştırmalarınız için binlerce dokümanı www.arsivbelge.com sitesinde kolayca bulabilirsiniz.

Endüstriyel Seramik Teknikeri Hakkında Bilgi

Endüstriyel seramik teknikeri çalıştığı birime göre farklı görevler alabilir.Üretim, arge ve kalite kontrol bölümlerine göre görev farklılıkları olabilmektedir. Bütün bölümlere ilişkin görevler biraraya getirildiğinde asağıdaki görevler sıralanabilir. Reçete denemeleri yapar, sır denemeleri yapar, Seramiklere sır çeker, yapılan planları uygular, pasta denemeleri yapar, leke testi yapar, Yüzey kontrolü ve renk kontrolü yapar, Vizkozite ve litre ağırlığı kontrolü yapar, Tortu kontrolü yapar, Masse (çamur) hazırlar, Nem kontrolü yapar, Ham mukavemet ölçer, Saat başı kalite kontrol yapar. Endüstriyel seramik teknikeri olmak isteyenlerin; Fen bilimlerine, özellikle kimyaya ilgili ve bu alanda başarılı, Renk algısı yüksek, görme keskinliğine sahip, şekil ilişkileri gelişmiş, sorumluluk sahibi, çabuk ve doğru karar verebilen, kurallara uyan, Rutin işlerde uzun süre çalışabilen kimseler olmaları beklenir. Mesleğin eğitimi aşağıdaki üniversitelere bağlı meslek yüksekokullarının Endüstriyel Seramik bölümlerinde verilmektedir.

Endüstriyel Seramik Teknikeri Kullanılan Malzemeler

Seramik arge, proses kontrol, TSE gibi laboratuarda bulunan tüm ölçme , kontrol ve test cihazları, Seramik hammaddesi (kil, kaolen, silis kumları,kuvart taneleri, feldispat gibi..) Kumpas (boyut ölçmede), Piknometre (litre ağırlığı kontrolünde), Pulkometre (eğim ölçmede), Mukavemet cihazları (mukavemet ölçer), Otoklav ( su emme testinde), Fortkap (vizkozite ölçer, masya için)

Endüstriyel Seramik Teknikeri Eğitimi

Eğitimin süresi 2 yıldır. Eğitimini başarı ile tamamlayanlara “Endüstriyel Seramik ön lisans diploması” ve ” Endüstriyel Seramik Teknikeri” ünvanı verilir.

Endüstriyel Seramik Teknikeri Çalışma Alanları

Endüstriyel seramik teknikerleri; seramik kaplama malzemeleri üreten fabrikalarda, vitrifiye (Sağlık gereçleri) üreten fabrikalarda, porselen sofra gereçleri ve süs eşyası üreten fabrikalarda, elektro porselen veya izolatör üreten fabrikalarda, ileri teknoloji seramikleri üreten fabrikalarda, refrakter üreten fabrikalarda, demir-çelik fabrikalarının refrakter departmanlarında, tuğla ve kiremit üreten fabrikalarda, çimento fabrikalarında, kaplama malzemeleri yapıştırıcıları ve kimyasalları üreten fabrikalarda, cam sofra gereçleri ve süs eşyası üreten fabrikalarda, cam ambalaj malzemeleri (şişe, kavanoz….) üreten fabrikalarda, yapı endüstrisi camları üreten fabrikalarda, otomobil camı üreten fabrikalarda, laboratuar camları üreten fabrikalarda, aydınlatma gereçleri (ampul, flouresan…) üreten fabrikalarda, firit, sır ve seramik boyası üreten fabrikalarda, emaye fabrikalarında, araştırma kurumları, TSE ve üniversitelerin seramik laboratuarlarında, hammadde hazırlama ve zenginleştirme tesislerinde ve benzeri kuruluşlarda istihdam olanakları bulabilirler.Mesleğin yapılmasında cinsiyet önemli değildir. Ülkemiz seramik hammaddeleri yönünden zengindir. Bu nedenle seramik sektörü gelişmiştir ve gelişmeye devam etmektedir. Türkiye, seramik üretiminde Avrupa’da 3. sırada, dünyada 5. sırada bulunmaktadır.Gelişmekte olan seramik sektörü için yetişmiş ara eleman ihtiyacı hızla artmaktadır. Seramik Mühendisleri ile vasıfsız elemanlar arasında, son teknolojik gelişmelere uygun olarak yetiştirilmiş eğitimli teknikerlere ihtiyaç vardır.

Endüstriyel Seramik Teknikeri Meslekte İlerleme

Endüstriyel seramik ön lisans programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında başarılı oldukları takdirde Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Seramik, Seramik Mühendisliği, Seramik Sanatları, Seramik ve Cam, lisans programlarına kontenjan dahilinde dikey geçiş yapabilirler.


Ekleyen:Ümit SERT
Kaynak:(Alıntıdır)
Aradığınız Dokümanı Bulamadıysanız, Farklı Araştırmalar Yapmak İstiyorsanız Site İçi Arama Yapabilirsiniz!

Ödev ve Araştırmalarınız için www.arsivbelge.com Sitesinde Kaynak Arayın:

Ödev ve Araştırmalarınız için Arama Yapın:
     Benzer Dokümanları İnceleyin
Sagar Pişirim Tekniği Hakkında(5375)

Desen Dersi Modülleri(5370)

Diş Hekimliğinde Seramik ve Porselenler(5370)

SERAMİK BULUNTULAR IŞIĞINDA GEÇ TUNÇ ÇAĞI(5363)

Sevim Çizer ve Seramik Eğitimi(5362)

          Tanıtım Yazıları
      
Türkçe İtalyanca ve Almanca Cümle Çevirisi İçin Birimçevir Sitesi

Esenyurt, Beylikdüzü ve Kartal Bölgelerinde Satılık Daire İlanları

Belge Çevirisi

Siz de Tanıtım Yazısı Yayınlamak İçin Tıklayın

Diğer Dökümanlarımızı görmek için: www.arsivbelge.com tıklayın.          

Siz de Yorum Yapmak İstiyorsanız Sayfanın Altındaki Formu Kullanarak Yorum Yazabilirsiniz!

Yorum Yaz          
Öncelikle Yandaki İşlemin Sonucunu Yazın: İşlemin Sonucunu Kutucuğa Yazınız!
Ad Soyad:
          
Yorumunuz site yönetimi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır!